nlc.hu
Trend

Esküvő anyu menyasszonyi ruhájában

5 menyasszony, aki anyu vagy a nagyi ruhájában ment férjhez

A hagyományok nagyon fontos szerepet játszanak az életünkben, és az egyik legmeghatóbb esküvői szokás kétségkívül az, ha egy menyasszonyi ruha generációról generációra vándorol.

A menyasszonyi ruhák divatja nagyon sokat változott az elmúlt 100 évben, egyre többen döntenek azonban úgy, hogy nem követik fejvesztve a trendeket, hanem egy kedves és megható gesztusként olyan ruhában mondják ki a boldogító igent, amit édesanyjuk, nagymamájuk vagy dédmamájuk is viselt a nagy napon, vagy valamilyen jeles eseményen.

Andrea Pollard édesanyja, Barbara 30 éven át őrizgette menyasszonyi ruháját, hogy egyszer majd gyermeke is viselhesse azt esküvője napján. Igen, a mellékelt képen úgy tűnik, hogy a két ruha nem és ugyanaz, de az ara úgy döntött, egy kicsit átszabatja a magasított nyakú, hosszú ujjú ruhát. „A szüleim még mindig boldog házasságban élnek, ezért nagyon különleges pillanat volt az, amikor az édesapám az oltárhoz vezetett, én pedig azt a ruhát viseltem, amit élete szerelme viselt esküvőjük napján.”

A Love What Matters mutatta be annak a menyasszonynak a történetét, aki abban a ruhában házasodott meg, amit nagymamája hordott 1962-es esküvőjén. Az ara az utolsó pillanatig titokban tartotta az asszony előtt, hogy mit visel majd a nagy napon, és persze könnyes összeborulás lett a nagy meglepetés vége.

 

Abby Kingston volt a tizenegyedik nő a családjában, aki esküvője napján magára ölthette azt a gyönyörű menyasszonyi ruhát, amiben 1895-ben ükmamája, Mary ment férjhez. „Minden édesanya szeretné, ha lánya abban a ruhában menne férjhez, amiben ő is megházasodott” – nyilatkozta Abby anyukája, Leslie. Több mint 100 év és megannyi esküvő után a ruha egy picit már viseltes volt, de egy ruhatervezőnek 200 óra (!) alatt sikerült új életet lehelni bele.

A Wisconsin államban élő Christina Moffet hiába kereste a tökéletes ruhát, nem sikerült rábukkannia egészen addig, amíg nem vetette fel a család, hogy próbálja fel azt a menyasszonyi ruhát, amit nagymamája viselt 63 évvel korábban. Ugyan Christina Moffet nagypapája már nem élhette meg, hogy lássa, amint unokája felesége ruhájában megy férjhez, de a nagymama határtalanul boldog volt.

Fotó: Reddit / stinachu

Fotó: Reddit / stinachu

II. Erzsébet kedvenc unokája, Beatrix hercegnő 2020 nyarán a legnagyobb titokban összeházasodott vőlegényével, Edoardo Mapelli Mozzival. Ugyan az a hír járta, hogy az esküvői ruhát egy olasz dizájner tervezi majd, Beatrix végül egy olyan ruhában ment férjhez, amit nagymamájától kapott kölcsön. Az elefántcsontszínű ruhát Norman Hartnell tervezte az uralkodó számára még az 1960-as években, vagyis hivatalosan ez nem esküvői ruhának készült, de volt egy kiegészítő, ami II. Erzsébet menyasszonyi öltözékének része volt, ez pedig a tiara, amit Beatrix  is viselt. A ruhát az esküvő után egy időre kiállították a windsori kastélyban.

II. Erzsébet 1961-ben és 1966-ban is viselte az a ruhát, amiben unokája, Beatrix hercegnő férjhez ment.a

II. Erzsébet 1961-ben és 1966-ban is viselte azt a ruhát, amiben unokája, Beatrix hercegnő férjhez ment (Fotó: Profimedia)

Így válassz menyasszonyi ruhát:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top