nlc.hu
Trend

Felmérés arról, mennyit használjuk a telefonjainkat

Hoppá: az ébren töltött idő harmadát appokkal töltjük

Szinte hihetetlen, hogy milyen sok időt töltünk el azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk.

Az App Annie jelentése szerint a világ tíz legnagyobb mobilpiacának számító ország androidos készülékeket használó lakosai átlagosan 4,8 órát töltenek el naponta különféle telefonos alkalmazásokkal, ez pedig máshogy tálalva azt jelenti, hogy az ébren töltött órák harmadát a telefonozás teszi ki. Ez pedig 2019-hez képest 30 százalékos növekedést jelent, írja az MTI. A 4,8 órát persze több országban meghaladja a mobilhasználat, a brazil, az indonéziai és a dél-koreai felhasználók naponta több mint öt órán át mobiloznak, ezen belül minden tíz percből hetet közösségi, fotó- vagy videóapplikáció használatával töltenek.

Nők mobiltelefonokkal

Fotó: Tim Douglas/Pexels

És hogy melyik a legkedveltebb alkalmazás. Talán senkit nem lep meg, hogy a TikTok végzett az első helyen, aminek az előrejelzések szerint az idei év második felére több mint 1,5 milliárd felhasználója lesz. Tavaly egyébként mintegy kétmillió új alkalmazás és játék indult el, a 100 millió dollárnál nagyobb bevételű appok száma 20 százalékkal nőtt,.

Az App Annie szerint a világ legnépszerűbb videostreaming appja a YouTube, a második a Netflix lett, de persze a mobiljátékok is közkedveltek, ezek használata szintén nőtt, 116 milliárd dollárt költöttek rá a felhasználók. A trendek vizsgálata a világjárvány hatását is megmutatta: az emberek rengeteg időt – globálisan több mint 100 milliárd órát – töltöttek webshopok mobilalkalmazásaival, a legnagyobb növekedést Szingapúrban, Indonéziában és Brazíliában mérték. Hatalmasat, a tavalyihoz képest 50 százalékot nőtt az étel- és italszállítók applikációival töltött idő is.  Az egészség- és fitneszalkalmazások felhasználása is felívelt, amikor az emberek nem látogathatták az edzőtermeket és a csoportos órákat, de népszerűbbek lettek a meditációs appok is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top