nlc.hu
Trend

Ballonkabát divat, 2023 tavasz

Klasszikustól a formabontóig – Tavaszi ballonkabát-divat

A ballonkabát alapdarab, a divatja azonban minden évben változik egy kicsit. Mutatjuk, idén tavasszal milyen stílusok a legtrendibbek!

Ilyenkor tavasszal, amikor a reggelek még hűvösek, nappal viszont már kellemes a hőmérséklet, tökéletes társunk lehet a trencskó, vagyis ballonkabát. Íme, az idei trendek! 

Klasszikus

(Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

(Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

A klasszikus, duplasoros gombolású, midi hosszúságú ballonkabát természetesen ebben a szezonban is divatos, a világos bézstől a mélyebb, teveszínbe hajló tónusokig minden árnyalatban. Ha ezt a fazont választod, biztos lehetsz benne, hogy elegáns és időtálló darab, amit akár évek múlva is elővehetsz, hiszen sosem veszti el az aktualitását.

Mango ballonkabát
Megnézem
Összes kép (5)

Oversize

Ballonkabát divat

(Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Az oversize irányzat jóformán minden ruhadarabon visszaköszön, nem kivétel ez alól a ballonkabát sem. Ezek a modellek lényegében a klasszikus trencskó bővebb fazonú és/vagy hosszabb, akár bokáig érő verziói, melyek szintén elsősorban bézs színben mennek idén.

Zara ballonkabát
Megnézem
Összes kép (4)

Rövid

Ballonkabát divat

(Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)

2023 tavaszán nagy favorit a rövid fazonú ballon is. Ezek a modellek ugyanolyan anyagból, illetve gombolással készülnek, mint a hagyományos trencskók – övvel vagy anélkül –, ugyanakkor legfeljebb combközépig érnek, de lehetnek annál rövidebbek is. Ha alacsonyabb termetű vagy, különösen előnyös választás lehet.

Stradivarius ballonkabát
Megnézem
Összes kép (4)

Más színek

Ballonkabát divat

(Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images)

Ha a bézs szín nem áll jól vagy nem szívesen hordod, a ballonkabát viseléséről akkor sem kell lemondanod, hiszen más árnyalatokban is kapható. Az előző években trendi, élénk színek azonban idén háttérbe szorulnak, ebben a szezonban főképp világos, pasztelles fagyiszínekben, így halvány rózsaszínben, kékben, zöldben érdemes gondolkodnod, valamint szóba jöhet még a fekete is. 

Answear Lab ballonkabát
Megnézem
Összes kép (5)

Bőr

Ballonkabát divat

(Fotó: Valentina Frugiuele/Getty Images)

A ballonkabát jellegzetes fazonja és stíluselemei más anyaghasználattal is jelen vannak a 2023-as tavaszi divatban. Trendi most minden ilyen típusú bőr, műbőr, illetve bőrhatású kabát, mégpedig elsősorban fekete színben, átlapolós és gombos, öves és öv nélküli verziókban egyaránt.

Zara kabát
Megnézem
Összes kép (5)

Farmer

Ballonkabát divat

(Fotó: Matthew Sperzel/Getty Images)

Az idei év egyik meghatározó divattrendje a farmer, mégpedig minden elképzelhető ruhadarabon és kiegészítőn. A trencskó stílusú farmerkabátok szuperképessége, hogy egyszerre a ballonkabátok és a farmerdzsekik stílusos és nagyon aktuális alternatívái, vagyis szinte bármihez viselheted őket, amihez egyébként egyiket vagy másikat vennéd fel. 

Zara farmerkabát
Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top