nlc.hu
Trend

Hírességek útmutatója a smart casual viselethez

Hírességek útmutatója az elegáns hétköznapi viselethez

Szeretnénk pont olyan lazán festeni, akár a celebek? Tényleg nem nehéz: néhány alapdarabbal pont úgy nézhetünk ki, mint az utcán korzózó hírességek!

Az öltözködési módok közül a „smart casual”, azaz az elegáns hétköznapi viselet a legtrükkösebb. Mit is jelent ez a kifejezés egyáltalán? A gyakran informális munkahelyi összejövetelekre vagy kapcsolatépítő rendezvényekre javasolt a smart casual stílus. A lényeg, hogy olyan öltözéket alakítsunk ki, amelyik kellően laza, de mégis elegáns.

Öltözködési kihívás lenne? Valóban az. Könnyen túl lehet lőni a célon, de a megfelelő tippekkel és trükkökkel könnyen sikerülhet tökéletesíteni megjelenésünket.

Milyen darabokba érdemes beruházni a smart casual öltözködéshez?

Először is keressünk olyan alapdarabokat, amelyek valószínűleg már megtalálhatóak a munkahelyi ruháink között: blézereket, nadrágokat, ingeket, szoknyákat. Ezután gondolkodjunk el azon, hogyan tudjuk ezeket feldobni: párosítsunk egy elegánsabb blézert farmerrel vagy egy alkalmi pólót egy A-vonalas szoknyával.

Az egész a jó párosításról szól. Az elegáns kiegészítők – bőr válltáska, látványos cipő – szintén feldobják a megjelenést és elegánsabbá teszik azt (még akkor is, ha farmer viselünk). Az alulöltözöttség és a túlöltözöttség közötti egyensúly megtalálása bizonyára művészet. Szerencsére néhány celeb ízlésében mindig megbízhatunk, így könnyen elleshetjük a smart casual stílust.

Fektessünk be a tökéletes fehér pólóba

Jennifer Lawrence az utcán.

Jennifer Lawrence elegáns és egyszerű utcai viselete (Fotó: Getty Images/Gotham)

A klasszikus fehér póló nélkülözhetetlen a ruhatárunkból, és tökéletes szinte minden alkalomhoz. Kiváló darab ahhoz, hogy kiegészítsük vele elegáns alkalmi ruháink listáját. Tegyünk úgy, mint Jennifer Lawrence, és párosítsuk a pólót széles szárú nadrággal. Ez a párosítás letisztult és elegáns egyszerre. Nyáron különösen jó, ha egy bőr szandállal párosítjuk. A lazább megjelenésért válasszunk egy egyszerű bőrtáskát.

Legyen a nadrág a középpontban

Jennifer Lopez fehér ruházatban.

Jennifer Lopez öltözékében a nadrágon van a hangsúly (Fotó: Getty Images/thecelebrityfinder, Bauer-Griffin)

A smart casual megjelenés lényege, hogy egy elegáns darab alapozza meg az egész öltözéket. Jennifer Lopez például egy fehér, széles szárú nadrág köré építette megjelenését. Az egyszerű nyári darabot egy homokszínű inggel és hozzá illő táskával párosította. A kiegészítőkkel – mint például az ő óriási napszemüvege – bátran játszhatunk, hogy lazábbnak megjelenésünk legyen.

Gondolkodjunk semleges tónusokban

Gabrielle Union fehér nadrágban és fehér fölsőben.

Válasszuk mi is a megfelelő tónusokat, ahogy Gabrielle Union is tette (Fotó: Getty Images/Jose Perez, Bauer-Griffin)

Az olyan semleges árnyalatok, mint a fekete, barna, fehér és szürke könnyen beilleszthető bármilyen öltözékbe. Vegyük például Gabrielle Uniont, aki egy fehér és barna kétrészes szettben lépett az utcára. Bár ez lényegében loungewear, mégis elegáns és könnyed volt a megjelenése. Ez tökéletes kombináció a smart casual öltözködéshez. A szögletes tűsarkú cipője és a színes táskája sokat dobott ruházatán. Ezért ne becsüljük alá soha a kiegészítők erejét.

Használjuk az alapdarabokat

Katie Holmes kardigánban és farmerben.

Katie Holmes mesterien párosítja az alapdarabokat (Fotó: Getty Images/Gotham)

Valószínűleg már van egy nagyszerű kardigánunk és egy farmerünk a szekrényben, de ahhoz, hogy az öltözékünk elegánsan alkalmi legyen, érdemes ezeket a mindennapi darabokat kissé feljavítanunk. Katie Holmes például farmert és kötött ruha kombót viselt, de a farmerja díszített volt, a kardigánja pedig kissé túlméretezett, mégis remek szabású. Ezek a klasszikus ruhadarabok pompássá tehetnek minden megjelenést, ha rendesen kombináljuk őket. A megfelelő cipővel és ékszerekkel látványos lehet az egyszerűbb ruhaösszeállítás is.

Fontoljuk meg a blézert

Kendall Jenner fekete blézerben.

Kendall Jenner gyakran választ blézert rövid szoknyák és nadrágok mellé (Fotó: Getty Images/MEGA)

A modell Kendall Jenner stílusában megbízhatunk, főleg mert a smart casual mestere. Kendall gyakran klasszikus blézert visel, egy olyan ruhadarabot, amely valószínűleg már a mi szekrényünkben is ott lapul. A hagyományos kétrészes összeállítást elhagyva gyakran választ rövidnadrágot vagy rövid szoknyát, majd ezt egy túlméretezett blézerrel párosítja. Kiegészítői, például egy baseballsapka vagy egy bőr papucscipő, szintén lazábbá teszik a viseletet. Ne feledkezzünk meg a passzoló táskáról sem!

Tegyünk fel mindent egy kabátra

Hailey Bieber hosszú kabátban az utcán.

Hailey Biebernek még a hosszú kabát és farmer rövidnadrág kombináció is jól áll (Fotó: Getty Images/Rachpoot, Bauer-Griffin)

Szeretnénk egy egyszerű trükköt, amellyel a hűvösebb hónapokban is elegánsan öltözködhetünk? A válasz egyszerű: bízzunk egy impozáns kabát erejében! Egy klasszikus khaki színű kabát például sosem megy ki a divatból. Hailey Bieber például fehér pólóval, farmer nadrággal és halásznadrággal viselte kabátját. Dobjunk hát magunkra egy elegáns kabátot, és ez azonnal átalakíthatja az egész öltözékünk. Ki nem szereti az ilyen lusta, de sikeres megoldásokat?

(Forrás: Vogue, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top