nlc.hu
Trend

Körömlakk száradás gyorsítása

Ezekkel a módszerekkel szupergyorsan megszárad a körömlakkod

Ha nem akarsz hosszasan várakozni a lakk száradására, akkor a következő hasznos trükköket jó, ha egy életre megjegyzed magadnak!

A hagyományos körömlakkok használatának több előnye is van, többek között, hogy nagyon egyszerű a felvitelük és az eltávolításuk, így gyakrabban váltogathatjuk a színeket, mintha géllakkot viselnénk. A legnagyobb hátrányuk azonban, hogy sokkal lassabban száradnak, mint a fényre kötő lakkok a lámpa alatt. A Huffpost profi körmösöket kérdezett, milyen trükkökkel gyorsítható fel a száradási idő.

Így működik 

A körömlakk oldószereket tartalmaz, hogy folyékony maradjon, polimereket, amelyek filmképző tulajdonságokat biztosítanak, pigmenteket, amelyek a színekért felelősek, és gyantákat, amelyek fokozzák a lakk tapadását a köröm felületéhez – magyarázta Jin Soon Choi, a JINsoon Nail Lacquer Line alapítója. – A száradási folyamat egyszerűen arról szól, hogy az oldószerek elpárolognak, de a párolgás a körömlakk külső felületén kezdődik, és akkor fejeződik be, amikor a lakk a felhordás teljes keresztmetszetében megszárad.”

A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy az, ha a lakk érintésre száraznak tűnik, egyáltalán nem azt jelenti, hogy már teljesen megszáradt, ugyanis az alatta lévő rétegek hosszabb száradási időt igényelnek, mely akár több óra is lehet. Ez idő alatt célszerű kerülni, hogy a frissen festett körmöket nekiüssük vagy nekinyomjuk valaminek, de az olyan tevékenységek sem ajánlottak, mint a mosogatás vagy a hajmosás.

Körömlakkozás

Gyorsítsd fel a száradást! (Fotó: Getty Images)

Így lesz gyorsabb a száradás

„Mindig gondoskodom arról, hogy ne legyen olaj a körmeimen, mielőtt kilakkozom” – mondta Thea Green, a Nails.Inc alapítója.

„Amikor a lakk ragacsos és nem elég könnyű az állaga, vastag réteget képez a körmökön, ezért azt javaslom, hogy tárolja a hűtőszekrényben, hogy lehűljön, és egy kicsit könnyebb állagú legyen” – mondta Britney Tokyo, aki hozzátette, a lakkot lehetőleg két vékony rétegben kenjük, mert minél vékonyabbak a rétegek, annál rövidebb a száradási idő.

Hang Nguyen manikűrös azt javasolta: hagyd, hogy minden réteg teljesen megszáradjon, mielőtt egy újabb réteget felvinnél. „Vigyél fel egy egy alapréteget, majd hagyd megszáradni, majd vigyél fel egy réteg színt, és hagyd száradni két-három percig, majd kenj fel egy réteg száradást gyorsító fedőlakkot, és hagyd száradni további 15-20 percig!”

Green szerint a közösségi oldalakon terjedő, száradást gyorsító hackek közül működik a körömlakk hajlakkal való rögzítése. Choi viszont a hajszárítóra esküszik: a leghűvösebb fokozaton és legalacsonyabb sebességen, nagyjából 30 centiméteres távolságból fújja vele a körmeit, így felgyorsítva a száradást, mégis elkerülve, hogy a felületén foltok vagy légbuborékok keletkezzenek.

„Miután a fedőbevonatot hagytuk egy kicsit levegőn megszáradni, mártsuk a körmünket hideg vízbe, hogy felgyorsítsuk a száradási időt!” – árult el egy újabb praktikus trükköt Nguyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top