nlc.hu
Trend

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár

Hálók, virágok, köldökök – 8 kulcstrend a Párizsi Divathétről

Trendelőrejelzés a 2024-es tavaszi-nyári szezonra, egyenesen a párizsi kifutókról.

New YorkLondon és Milánó után utolsó állomására, a francia fővárosba érkezett a divathónap. Íme a legfontosabb irányzatok a Párizsi Divathéten debütált, 2024-es tavaszi-nyári kollekciókból!

3D virágok

A párizsi bemutatók tanúsága szerint a virágminta jövőre nem csupán nyomtatott, de térbeli változatokban is trendi lesz. A 3D virágdíszek már idén visszatértek a mainstreambe, főképp kiegészítők formájában, és úgy tűnik, 2024-ben még nagyobbat mennek majd, különféle ruhadarabokra applikálva. Bár vélhetőleg nem ebből lesz utcai tömegtrend, azonban az alkalmi divatban nagyon is meglehet a helye ennek az irányzatnak.

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (8)

Haskivágás

A csupasz hasat és a köldököt megmutató, sőt középpontba helyező kivágások több neves divatház kreációin megjelentek. Bár a fedetlen has mutogatása a crop topoknak köszönhetően eddig is trendi volt, azonban a Párizsban látott megoldásokkal izgalmasabb, újszerű megvilágításba kerül. Maguk a kivágások méretüktől, vonalvezetésüktől függően lehetnek rafináltak, de akár egészen extravagánsak is. 

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (6)

Hálós textúrák

Az áttetsző darabok nagyot mentek New Yorkban, Londonban, illetve Milánóban egyaránt, és a legkevésbé sem meglepő módon nem hiányoztak a párizsi kifutókról sem. A francia fővárosban bemutatott kollekciókban ezen az irányzaton belül is a hálós textúrák domináltak, a horgolttól a csomózotton át egészen az oversize változatokig.  

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (6)

Rojtok

A rojtokkal díszített kreációk óriási favoritnak számítottak a milánói bemutatókon, és hasonló intenzitással mutatkoztak meg egy sor, Párizsban debütált kollekcióban is. Jó eséllyel ez lesz az egyik olyan kifutói trend, melyre a fast fashion márkák is lecsapnak majd, így számíthatunk arra, hogy jövőre az utcai divatban is jelentős szerephez jut. 

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (7)

Elegáns cargo

A cargo nadrágok az Y2K-láz jegyében ebben az évben tértek vissza a divat fősodrába és úgy tűnik, velünk maradnak 2024-ben is. A párizsi kollekciókban azonban az alapvetően inkább laza, street style stílusú cargo sikkes, elegáns értelmezést kapott:  finomabb anyagokból készült, díszített, illetve kosztümkabáttal párosított, overallos, sőt szoknyás verziókban is visszaköszönt a kifutókon. A patinás Saint Laurent divatház pedig gyakorlatilag a teljes 2024-es tavaszi-nyári kollekcióját e stílus jegyében alkotta meg.

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (10)

Sárgák

A sárga árnyalatok a divathónap előző állomásain is uralták a kifutókat és nem volt ez másként Párizsban sem. A francia fővárosban zajlott divatshow-kon a szín halványabb, pasztellesebb árnyalatai voltak túlsúlyban, de itt-ott azért megmutatták magukat az erőteljesebb tónusok is. Az pedig immár bizonyossággal kijelenthető, hogy a 2024-es tavaszi-nyári idény egyik meghatározó divatszíne a sárga lesz.

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (8)

Pirosak

A másik szín, mely a párizsi kollekciókban nagy hangsúllyal volt jelen, a piros volt, ezen belül is az élénkebb, teltebb árnyalatok. A pirosat jövőre főként monokróm verziókban lesz trendi hordani, lehetőleg szintén ilyen tónusú lábbelivel, illetve kiegészítőkkel kombinálva.  

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (9)

Pöttyök

A pöttyös minta olyan klasszikus, ami teljesen sosem megy ki a divatból, azonban tény, hogy egy ideje nem volt ott a legmarkánsabb irányzatok között sem. Ez azonban úgy tűnik, 2024-ben változik, ugyanis több jelentős márka kollekciójában is felbukkant, javarészt fekete alapon fehér, illetve fehér alapon fekete, közepes méretű variációkban. 

Párizsi Divathét 2024 tavasz-nyár
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top