nlc.hu
Trend

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél

Válltömések, eklektikus rétegek és leopárdminták – A Párizsi Divathét kulcstrendjei

Az egész estét betöltő bundák, a nyolcvanas éveket idéző vállhangsúlyos sziluettek és persze a nadrág nélküli outfitek is ott voltak a párizsi kifutókon. Trendkörkép.
Párizsi Divathét

Utolsó állomásához, a francia fővárosba érkezett a divathónap. A február 25. és március 5. között zajlott Párizsi Divathéten láthattunk New Yorkból, Londonból és Milánóból már ismerős trendeket és újdonságokat is. Mutatjuk a 7 legdominánsabb irányzatot. 

Bundák

Immár egészen bizonyosan kijelenthető, hogy a statement bundák „kötelező” darabnak számítanak majd a 2024-2025-ös őszi-téli szezonban. Ahogy a többi divatfővárosban, úgy a Párizsban debütált kollekciók jelentős részében is helyet kapott legalább egy, de inkább több gigantikus bunda. Színekben a pasztell és a natúr árnyalatok voltak a legmeghatározóbbak, de klasszikus fekete darabok is felbukkantak.

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (9)

Bőr és műbőr

A bőr és műbőr holmik ugyancsak jelentős hangsúlyt kaptak számos divatház kollekciójában. Az irányzat már évek óta töretlenül népszerű a kifutókon és az utcai divatban egyaránt, és teljesen egyértelmű, hogy a következő őszi-téli idényben is az marad. Különösen divatosak lesznek a bőr és műbőr egészruhák, valamint a total lookok, vagyis a tetőtől talpig ilyen anyagú összeállítások, mindez elsősorban feketében és barnában. 

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (8)

Válltömések

A vállhangsúlyos sziluettek szintén ott voltak az elmúlt hetekben a New York-i, a milánói, főként pedig a londoni kifutókon. A Párizsban látott kollekciókban a nyolcvanas éveket idéző trend a legsikkesebb arcát mutatta: a maszkulin stílusú kabátok, zakók mellett vagy épp helyett ugyanis főként egészruhákon volt jelen. A szögletes válltömések mellett pedig számos tervezőnél láthattunk lágyabb, lekerekített megoldásokat is. 

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (9)

Aszimmetrikus vonalak

Az aszimmetria továbbra is óriási favoritnak számít a divattervezők körében, így ez az irányzat is ott lesz, pontosabban ott marad a legdominánsabb trendek között a következő szezonban is. Az aszimmetria megjelenhet az öltözékek bármely pontján, akár visszafogottabban, például kivágások formájában, de divatosak lesznek a félvállas, illetve az egyik oldalon ujjatlan, másikon hosszú ujjú darabok, valamint a teljes egészében aszimmetrikus vonalvezetés is. 

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

Eklektikus rétegezés

Jó néhány Párizsban debütált kollekcióban láthattunk egészen váratlan, eklektikusan rétegezett kreációkat. Az ekletika egyes outftekben az egymáshoz kevéssé illő anyagok, mintázatok, textúrák párosításaiban, máshol viszont a vonalvezetések szokatlan kombinációiban nyilvánult meg, illetve akadtak olyan összeállítások is, melyekben ez is, az is megjelent. Ezzel az irányzattal együtt ráadásul a néhány éve háttérben lévő bohém sikk is visszaszivárog a divat fősodrába. 

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (7)

Leopárdminta

Milánó után Párizsban is felkapott volt a leopárdminta, amiből levonhatjuk azt a messzemenő következtetést, hogy a klasszikus trend új lendületet kap a 2024-2025-ös őszi-téli szezonra. A kifutókon látottak alapján ér majd tetőtől talpig leopárdmintába borulni – bár ez inkább csak haladóknak ajánlott –, de viselhetjük a mintát egy-egy ruhadarabon, vagy akár kiegészítőn, galléron, harisnyán is.

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

No pants

A no pants trendet a Párizsban bemutató tervezők sem engedték el, így az sem kétséges, hogy ez a megosztó irányzat is továbbgyűrűzik majd a következő őszi-téli szezonba. Persze az utcai divatban való tömeges elterjedésétől vélhetőleg továbbra sem kell tartanunk.

Párizsi Divathét, 2024-2025 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top