nlc.hu
Trend

A Louis Vuitton bizarr csizmája

Műlábnak látszik a 850 ezer forintos luxuscsizma

Sokan felháborodtak a luxusmárka egyik új termékén.

Meglehetősen bizarr lábbelit dobott piacra a Louis Vuitton luxusmárka 2023-2024-az téli kollekciója részeként. A kreációt a divatház közlése szerint a trompe-l’œil szürrealista művészeti irányzat inspirálta. 

A trompe-l’œil festőművészetnek nevezzük, ha a művész megtévesztő, lehetetlen módon mutatja be a valóságot. A trompe-l’œil alapjában véve nem más, mint egy olyan – általában lekicsinyített – ábrázolási forma, ami a szem, a látás félrevezetésére törekszik. (Forrás: Wikipedia)

Illusion High Boot

Louis Vuitton Illusion High Boot (Fotó: Louis Vuitton)

Az Illusion High Boot nevű modell egy csizma, mely egy zoknis-magassarkús láb illúziójt akarja kelteni. A holmi azonban jókora felzúdulást váltott ki még a divatrajongók körében is, sokan úgy vélik ugyanis, hogy úgy néz ki, akár egy műláb – ami ebben a megközelítésben, divatcikként meglehetősen ízléstelen, a valóban művégtaggal élőkre nézve kifejezetten sértő.

Illusion High Boot

Louis Vuitton Illusion High Boot (Fotó: Louis Vuitton)

A csizmát egyébként két árnyalatban, bokacsizma és térdcsizma fazonban is árusítják, az ára pedig nem kevesebb, mint 2470 dollár, azaz átszámítva közel 850 ezer forint. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top