nlc.hu
Trend

Hajmosás micellás vízzel

Ezért használj sampon helyett micellás vizet!

A micellás vizet rendszerint arctisztításra használjuk, azonban a szakértők szerint sampon helyett is bevethető.

A micellás víz hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb, legelterjedebb arctisztító, sminklemosó termék. Újabban azonban nem csak a bőr- de a hajápolásban is egyre gyakrabban alkalmazzák, mégpedig a sampon kiváltására. 

„A micellás víz micellákból, azaz apró tisztítómolekulákból áll, amelyek magukhoz vonzzák és felfogják a piszkot, a zsírt és a szennyeződéseket, így azok könnyen leöblíthetők. Ha a hajra és a fejbőrre alkalmazzák, ezek a micellák mágnesként működnek, felszívják a szennyeződéseket és a felesleges zsírokat anélkül, hogy megzavarnák a természetes nedvességegyensúlyt” – magyarázta dr. Sravya C Tipirneni trichológus a Vogue India cikkében.

Vizes haj

Illusztráció: Getty Images

A szakember elmondta: a micellás víz gyengéd, de hatékony tisztító hatást fejt ki, így alkalmas az érzékeny fejbőrrel rendelkezők, illetve a gyengédebb tisztítási rutint kedvelők számára. Ellentétben azokkal a samponokkal, amelyek szárítják a hajszálat, a micellás víz segít megőrizni a haj természetes nedvességtartalmát, így hidratálttá válik, és kevésbé lesz hajlamos a kiszáradásra vagy a göndörödésre. Mindemellett egészségesebb környezetet hoz létre fejbőrön, ami segítheti a hajnövekedést, illetve csökkenti az olyan problémák kialakulásának valószínűségét, mint a korpásodás.

A micellás víz számos hajtípusnál jól működik, ám a rendkívül zsíros vagy erősen formázott hajúak számára önmagában nem feltétlenül  biztosít elegendő tisztítóerőt. Ilyen esetekben hagyományos samponnal váltásban célszerű alkalmazni. Fontos odafigyelni arra is, hogy egyes egyének allergiásak vagy érzékenyek lehetnek a micellás víz bizonyos összetevőire, ezért azelőtt, hogy a teljes fejbőrön alkalmaznánk, érdemes tapasztesztet végezni, vagyis a fejbőr egy kis részére felvinni a terméket, hogy ellenőrizzük, nem vált-e ki irritációt, allaergiás reakciót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top