nlc.hu
TV-sztárok

Lemondott titulusáról Márta Lujza hercegnő

Hivatalosan is lemondott titulusáról a norvég hercegnő, Márta Lujza

A szerelem is közre játszhatott döntésében.

Az 51 éves norvég hercegnő, Márta Lujza, V. Harald norvég király és Szonja királyné legidősebb gyermeke úgy döntött, világosabb különbséget szeretne tenni saját tevékenysége és a Norvég Királyi Házhoz fűződő kapcsolata között.

Márta Lujza

Márta Lujza (Fotó: Getty Images)

Három éve már hozott egy hasonlóan nehéz döntést, miszerint inkább influenszer szeretne lenni, mint hercegnő, amiért meg is változtatta akkor az Instagram-oldalát. Most viszont úgy döntött, a Király Őfelségével és más közeli családtagjaival egyeztetve, hogy jelenleg nem lát el hivatalos feladatokat a királyi ház számára. A hercegnő különböző szervezetek mecénása, a mai napon arról tájékoztatta őket, hogy lemond támogatói szerepéről, amely keretet adott hivatalos feladataihoz. A hercegnő azért teszi ezt a lépést, hogy világosabb választóvonalat húzzon üzleti tevékenysége és a királyi család tagjaként betöltött szerepe között. A korábban védnöksége alatt álló szervezeteknek felajánlják a királyi család többi tagjának védnökségét – írja a royalcourt.no

Márta hercegnő helyzete hasonló az angol, Harry hercegéhez, aki feleségével együtt 2020-ban döntött úgy, hogy szakítanak a brit királyi családdal és nem vállalnak kötelezettségeket. A norvég hercegnő döntésében közre játszhatott a szerelem is, ugyanis egy évvel ezelőtt Durek Verrett, másnéven Sámán Durek jegyese lett, aki több híres színész guruja. 

A hercegnőnek egyébként van három lánya előző házasságából, volt férjével 2016-ban váltak el, majd a férfi 2019 decemberében öngyilkos lett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top