nlc.hu
TV-sztárok

Sztárok meséltek nyári terveikről, élményeikről

„Nem a csillogó nyaralások, hanem az együtt töltött pillanatok számítanak” – így vakációznak a sztárok gyerekei

Németh Kristóf, Köllő Babett, és Szabó András Csuti avattak be minket abba, hogyan képzelik el gyermekeikkel az idei vakációt, de felidézték a számukra legkedvesebb gyermekkori nyári emlékeiket is.

Hamarosan véget ér az iskola és kezdődik a nyári szünet, amit a gyerekek többsége, hetek óta izgatottan vár.  Magunk között bevallhatjuk, hogy valószínűleg csak ők – a szüleik jó eséllyel kevésbé lelkesek. Kiskoromban még nem értettem, milyen szerencsések voltak a szüleim, hogy minden nyáron volt egy vagy két hét, amikor rá tudtak bízni a nagymamára. Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy ez a néhány hét nem csak az én gyerekkoromat szépítette meg (még úgy is, hogy néha utáltam), de nekik is megkönnyítette kicsit az életüket. 

Ami a nyári szünetet illeti, a sztárok sincsenek könnyebb helyzetben nálunk. Az ő gyerekeik pontosan ugyanúgy igénylik az odafigyelést, amikor az óvodák, iskolák kapui zárva vannak. 

Németh Kristófék izgalmakkal teli nyár elé néznek 

Német Kristóf és felesége, Zita második közös gyermeke augusztusban érkezik majd, így a Fórum Színház igazgatójának és családjának nyara leginkább örömteli várakozással és készülődéssel fog telni. Ugyan hatalmas kiruccanásokra most nem lesz lehetőségük, Kristófék mindent megtesznek azért, hogy Lóci és Levi is élményekkel gazdagodjon a vakáció során.

Lóci lassan 16 éves, válogatott golfversenyző, most is éppen Szlovákiában van egy versenyen. Jövő héten még utoljára elutazunk három napra kettesben, a legkisebb tesója születése előtt. A közös sportolás mellett hatalmas beszélgetéseket és filmnézést tervezünk…” – mesélte az nlc-nek a színész. „Mindig is igyekeztem törekedni arra, hogy a gyerekeknek meglegyen a külön-külön élmény velünk, amíg lehetőség van rá. Ugyan még tart az óvoda és az iskola, de mi már egy nyaralást is beiktattunk korábban, amikor Tenerifére utaztunk.

Ahogy a legtöbb szülőnek, Kristófnak sem áll meg az élete a nyáron, azonban harmadik fia érkezésére fokozatosan készül, és még a családbővülés előtt szeretne minden fontos munkájával végezni, hogy aztán teljesen kivehesse a részét az otthoni teendőből. „Igyekszem hamarosan letenni a lantot egy időre, és csak a családomra koncentrálni. A júliusi, augusztusi hónapokban szeretném minimalizálni a munkát, és már csak a saját színházi vállalkozásom előadásait menedzselni. Vannak olyan szerepek, amiket át is adok kollégáknak, hiszen egész nyáron folyamatosan játszunk, illetve fesztiválokra utazgatunk az országban a Fórum Színházzal. Viszont, ha olyan a munka, akkor szerencsére a család is tud velem jönni. Például nemrég volt egy fellépésünk a Balatonon, ahová elkísértek. Levente élvezte a szálloda adta lehetőségeket, és Zita is ki tudott kapcsolni, míg én dolgoztam, amikor pedig volt pár szabad órám, azt együtt töltöttük. Mi most ezekből a lopott órákból táplálkozunk. Mindeközben vigyázunk a feleségemre, meg az ő pocijára, de alapvetően az a fókusz, hogy a gyerekeknek mindenük meglegyen. A picinek a rengeteg játék, a velünk eltöltött sok-sok idő, Lőrinc fiamnak meg elsősorban az, hogy a sportkarrierjét támogassuk, neki valószínűleg erről fog szólni ilyen értelemben ez a nyár.

A színész és felesége rendkívül szerencsés helyzetben van, ugyanis a nagyszülők is nagy segítséget jelentenek. Ráadásul Zita testvére is várandós, csupán pár hét különbséggel, így a rokonok már minden oldalról fel vannak készítve arra, mikor kell a hajrában részt venni, ha esetleg úgy alakul a helyzet.

„Zita nővére, a férje és a gyermekeik a közvetlen szomszédaink, mindenben számíthatunk egymásra, emellett a srácok imádnak együtt lenni, a közös kertekben lévő nagy gyerekzsivaj általános nálunk. Az élet csodája, hogy Zita és a nővére egyszerre várandósok. A számítások szerint náluk egy-két héttel előbb fog megérkezni a baba, utána jövünk mi, úgyhogy nagy izgalommal tekintek az elkövetkező időszakra. Bár a harmadik fiam születik, egyszerre két kisgyerekem sosem volt még, hiszen Lóci és Levi között nagy a korkülönbség.”

Habár Lóci és Levente hivatalosan féltestvérek, rendkívül jó a kapcsolatuk, a szülők pedig biztonsággal mernek egyre nagyobb felelősséget adni Lócinak, aki örömmel vigyáz kistestvérére. Mindemellett, ahogy korábban is tette, Kristóf sem szeretné majd kihúzni magát a feladatok alól, ráadásul, már most tervezgetik, hogy amint lehetséges lesz, bepótolják a nyáron elmaradt családi nyaralást, csak akkor már öten.

Oroszlánrészt szeretnék vállalni, ahogy eddig is mindkét fiam nevelésében tettem. Lócinál fokozottan, hiszen ott csak ketten voltunk, Levente pedig egy igazán harmonikus, boldog családba született. Nagyon fontosnak érezzük Zitával, hogy kettesben is tudjunk időt tölteni, megmaradjanak a romantikus randik az életünkben. Már most azt tervezzük, hogy amikor a megfelelő oltásokon túl lesz a legkisebb fiunk, és minden rendben lesz a cseperedésével, télen elutazunk valahová közösen.

Német Kristóf és felesége, Zita

Német Kristóf és felesége, Zita

A színész kedvenc gyermekkori nyári emléke igazán megmosolyogtató. „Sosem fogom elfelejteni, amikor először mentünk külföldre, amikor először mentünk nyugatra. A generációmból fakadóan számomra ez még Jugoszlávia volt, ezen belül is Novi Vinodolski. 10 éves lehettem, és pontosam emlékszem a képre, amikor este megérkeztünk anyukámmal és édesapámmal, majd leszaladtam a tengerpartra, hogy megnézzem, tényleg sós-e a víz, mert nem akartam elhinni, hogy olyan létezik. Szóval lefutottam a vízhez, beletettem a kezem, majd megnyaltam, és valóban sós volt a tenger, nem csak legenda. A másik kedvenc emlékem, amikor először mentünk Németországba kocsival. Apa vezetett, édesanyám ült az anyósülésen térképpel a kezében, én pedig hátul középen, és ahogyan átléptük a határt, csodáltam a kilátást, és szívtam magamba minden új látnivalót. Örök emlék, hogy Németországban láttam, sőt, fogtam a kezembe először videókamerát, amiről akkor még jóformán nem is hallottunk itthon. Ott láttam először dobozos kólát. Álltunk a szüleimmel a kölni dóm előtt, és kérdezték, hogy na, mit szólsz? Én azt válaszoltam, hogy fantasztikus, pedig amíg ők a kilátást csodálták, engem a trafik kirakatában ámulatba ejtett a kóla, a Fanta és a rágógumi. Az addig sosem látott üdítők és az édességek bűvkörébe mélyedtem.

Köllő Babették sok tábort és rövid utazásokat terveznek

Köllő Babett év közben is igyekszik minél több időt tölteni a 12 éves Millával, akár egy hosszú nap után is leül vele tanulni. A műsorvezető élete sem áll meg a nyár kezdetével, sőt, most indulnak csak igazán a forgatások, éppen ezért az elkövetkezendő két és fél hónapnak a tervezete már június elején megszületett.

Elkezdődtek a Sztárban sztár leszek! válogatójának forgatásai, így az élet most sűrűsödik be igazán, ezért Milla rengeteg táborba megy – kezdte az nlc-nek Babett, majd így folytatta. – Szerencsére szereti a táborokat, így vannak, amiket kifejezetten ő kér. Például megy a TordasZoo Állatmentő Farmra, ahova már évek óta visszajár, mert nagyon szeret ott dolgozni, emellett lesz most neki egy háromhetes angoltábor, ahol tanulni is fog. Az angoltábor nem ottalvós, így reggel este hozzuk-visszük. Millának a nyárból majdnem egy hónap táborozással megy el.

Ha a kislány nem táborban van, akkor a szülők otthon foglalkoznak vele. „Van egy apukája is” – jegyezte meg viccesen Babett, majd hozzátette, természetesen az egész család szívesen tölt időt együtt. „A testvérem évek óta mondogatja, hogy töltsön náluk egy kis időt Bonyhádon, tehát ha valamit nem tudunk megoldani, akkor is megoldjuk, mert nagy a család. Nagyjából úgy raktam össze a programot, hogy júniusban picit együtt leszünk, akkor ki tudja pihenni az év fáradalmait, júliusban táborozás, augusztusban pedig tervezünk egy családi nyaralást, a helyszín viszont még szervezés alatt áll.

Babettéknek már van egy családi bakancslistájuk azokról a helyekről, ahova mindenképpen el szeretnének jutni. Annak érdekében, hogy erről a listáról minél többet kipipáljanak, inkább rövid utazásokat tesznek, amikbe bőven belefér a városnézés, illetve a tengerpartos pihenés. „Szeretnénk elmenni apukámmal is, mert idén ősszel 70 éves lesz, ezért elvisszük őket valahová. Mivel nem repülnek, mindenképp autós túra lesz a közelben.

Emellett Andrással és Millával évek óta vágyunk Izlandra, ahová nem télen szeretnénk menni a mínusz 20 fokban, hanem inkább nyáron, amikor 13-14 fok az átlaghőmérséklet.

A Sztárban Sztár leszek! ítésze szívesen idézte fel saját gyermekkori nyári emlékét, hiszen sok időt töltött Baján a nagyszüleinél, illetve az első külföldi utazására is szívesen emlékszik vissza. „Baját nagyon szerettem, például fürdeni a Sugovicában, az nagyon menő volt. A pár napos balatoni nyaralások is örök emlékek maradtak, hiszen akkoriban még kevésbé volt lehetősége az embereknek külföldre utazni. Nyolc vagy kilenc éves lehettem, amikor először elhagytam az országhatárt, és elmentünk Németországba. Ott tudtam először korlátlanul banánt és édességet enni, úgyhogy az nagyon megmaradt bennem.

Szabó András Csuti minden pillanatot szeretne kiélvezni

Szabó András Csutinak a legfontosabb dolog, hogy tartalmasan töltsön el minden percet, amikor együtt van két gyermekével, Ninával és Medivel. Csutiék a nyarat meglehetősen sűrűre tervezik, amiben benne lesz egy kis foci, otthoni medencézés, országon belüli kalandozás és egy kis külföld is.

Van a gyerekeknek belföldön egy kedvenc szállodájuk, ahová minden évben elmegyünk, mivel igazi gyerekbarát hely, és mindig szuperül érezzük magunkat. Annyira megszerették, hogy már maguktól kérdezgetik, „Apa, mikor megyünk a szállodába?” – mesélte lapunknak Csuti, majd hozzátette, hogy bár a Balaton kihagyhatatlan program lesz, már vannak egyéb tervei is. „Horvátországba szeretnénk elmenni, illetve egy hosszabb utazáson is gondolkodom. Ugyan együtt még nem repültünk, de már elérkezettnek látom az idejét. Szeretném őket kivinni Rómába, ráadásul a fiamnak megígértem, hogy ott megnézünk majd egy jó AS Roma focimeccset.

Fotó: magánarchívum

Fotó: magánarchívum

A legtöbben tudják, hogy az üzletember elkötelezett szurkolója a Ferencvárosnak, a stadionba pedig már fia is több alkalommal elkísérte. Az alma viszont olyannyira nem esett messze a fájától, hogy nemcsak a lelátóról szeretnek közösen focit nézni, otthon is együtt szurkolják végig a mérkőzéseket. Amikor az édesapa közös programokat csinál gyermekeivel, sokszor a nagyszülők is boldogan csatlakoznak hozzájuk. „Amikor én gyerekezem, akkor édesanyámék is velünk vannak, így egyértelmű, hogy közös nyaralásokat is tervezünk. Ez szerintem nem csak a kicsik miatt fontos, hanem anyuék miatt is, ugyanis szeretném nekik is megadni azt az élményt, hogy láthatják az unokákat a tengerben fürdeni.

Csuti és kedvese, Bia már több mint fél éve alkotnak egy párt. A fiatal szépség is nagyon szereti a kicsiket, így amikor lehetőség van rá, közösen csinálnak programokat.

Minden tökéletesen halad a maga medrében, idejében, egyre többet tapasztalunk egymásból. Nyilván, ha nem lenne jó a gyermekeimmel a kapcsolata, akkor közös programokat se szerveznénk együtt. Sőt, Bius szülei is gyakran mondják, hogy szívesen töltenének időt a gyerekekkel, ahol ők laknak, ott közel az erdő és a Balaton is.

Nagyival

Fotó: magánarchívum

Az üzletember sajnos már elveszítette a nagyszüleit, akik a mai napig rendkívül hiányoznak neki, főleg, hogy a legszebb nyári emlékeinek egy része is hozzájuk fűződik. „Kicsiként sokszor voltunk Badacsonyban a nagyszüleimmel. Bárcsak most is mehetnék hozzájuk… Milyen érdekes az élet, hogy gyerekként az ember mennyire jól érzi ott magát, aztán kamaszként már egy picit cikinek gondolja, ha sok időt tölt velük. Felnőtt fejjel már elkezd azon gondolkodni, ki tudja, mennyi ilyen lehetőségünk van együtt hátra? Hányszor díszítünk még együtt karácsonyfát? Aztán amikor már nincsen Badacsony, nincsen karácsonyfa, akkor bármit megtennénk azért, hogy még egyszer legyen. Emlékszem, nyáron a legnagyobb esemény a kártyaolimpia volt, ami römiből, rabló römiből, kanasztából és scrabble-ből állt. Egy hónapig játszottuk, majd a négy hét elteltével kihirdettük a Kupa-győztest, aki általában én voltam, bár lehet, hogy a mama csak hagyott engem nyerni.

Csuti és kedvese, Bia

Csuti és kedvese, Bia (Fotó: magánarchívum)

Emlékszem, hiába voltunk csak Badacsonyban, egy nyaralóban és szalmaszékben ültünk, egy rozoga vasasztalon kártyáztunk, de mégis ez a legszebb emlékem a gyerekkori nyarakból. Nem az, hogy kint voltam Rómában három hetet, vagy akárhol, hanem hogy volt lehetőségem nagypapámmal bajnokok ligája döntő meccset nézni, vagy bármilyen teljesen hétköznapi dolgot együtt csinálni.

Azt gondolom, hogy abban a korban, amiben a gyerekeim vannak, a nyugalom, a szeretet, ami tud nekik egy olyan biztonságos pontot jelenteni, ahova majd ennyi idősen is visszavágynak. Nem a csillogó külföldi nyaralások, hanem azok a pillanatok, amikor a család, teljesen mindegy, hogy hol, de bensőségesen, nyugalomban, szeretetben együtt van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top