Utazás

Tunézia, Afrika kapuja

Egy ország, amely a keleti kultúra világába repít el minket, egy hely, amely már átvette a nyugati civilizációt. Tunézia az a világ, amely az arab élet misztikumát ötvözte az európaisággal. Egy igazán különleges országról van tehát szó.







Tunézia annak való, aki szereti a nyugati kényelmet, a jó minőségű szállodákat, de érdekli a kelet varázsa, a sivatag, az arabok vehemenciája, a bazárok sokasága. Tehát az egyik legjobb úti cél lehet mindenki számára. Budapesttől légi úton csak jó két óra az út, és egyből egy paradicsomban érezhetjük magunkat, ahol egy új kultúrát ismerhetünk meg, de nem kell megválnunk az európai kényelemtől sem. A helyi lakosok kedvesek, vendégszeretők, és szívesen látnak minden olyan turistát, aki kíváncsi a kultúrájukra.

Tunézia, csakúgy, mint a történelmi Egyiptom, tele van mesés kincsekkel, római korok romjaival, és háromezer éves emlékekkel. Muzulmán ország, amely a hétköznapi viselkedésben és az öltözködésben is megmutatkozik. A helyiek mindennapi életének szerves része a szokások tisztelete és betartása, ami szintén érdekes lehet egy európai számára. A titokzatos világtól azonban nem kell tartanunk, mindenki élvezni fogja az itt eltöltött napokat és heteket. Ismerjük meg a tunéziai konyhát is, a keleties ízek felfedezése ugyanolyan, mint történelmi helyeik feltérképezése, vagyis varázslatos. Nemzeti eledelük a zöldséges és húsos főtt búzadara, a kuszkusz, de legfőbb ételeik alapanyaga a hal és különböző tengeri élőlények is. Klasszikus előételük a tonhalas és tojásos húsos táska, a brik, de csodás édességeiket is ki kell próbálni. Finomságaik alapanyaga a méz, a mogyoró és a datolyapüré. És hogy mivel öblítsük le mindezt? Finom boraik mellett híres a Thibarine datolyalikőr, a Boukha fügepálinka és a Celtia sör.









Lassan mélyülő homokos tengerpart: a strandolni és napozni vágyók álma. S ha még az időjárás is kitűnő, akkor minden megvan egy kellemes pihenéshez. Ez az az ország, ahova bármikor lehet utazni, mert mindig jó idő fogad. Persze ha ide látogatunk, akkor nem szabad kihagyni a sok-sok látnivalót, az arab városok páratlan szépségét. Zegzugos utcácskák, elrejtett kávézók és éttermek, hatalmas vásárok várják a turistákat. Ki ne hallott volna a keleti bazárokról?














 


 


 


 


 


 Az itteniekre jellemző vonás a rábeszélés, az alkudozás öröme. Tehát ha vásárolni szeretnénk valami apróságot, ajándékot, akkor ne fogadjuk el az első ajánlatot, szinte kötelező alkudozni, a helyiek is ezt várják el. Csodás berber szőnyegeket, réztányérokat, kasafiát (hosszú szövetruhát) lehet vásárolni, igazi tunéziai különlegességeket. Ha az aktív pihenést kedveli, akkor itt sem kell megválnia a sportolástól, hiszen vízisízni, szörfözni, búvárkodni és golfozni is van lehetőség. Nem lehet kihagyni az arab lóversenyek nyújtotta szórakozást sem. Tunézia a sivatag kapuja is, a forró homok és a végtelenség fantasztikus élmény. Igazi egzotikum az európai számára a tevegelés, amit fiatal és idősebb is élvezni fog. Ha egy kis felfrissülésre vágyunk, látogassunk el az egyik oázisba, számtalan meglepetést tartogat. Ne csak a fővárost, Tuniszt fedezzük fel, nézzünk el a római-pun háború helyszínére, Karthagóba is, a berberek lakta Matmatai barlangokba vagy El Jem amfiteátrumaiba.







Tunézia tehát egy olyan ország, ahol mindenki jól fogja magát érezni, ahova kedvező áron juthatunk el, és mindezért kitűnő színvonalú kiszolgálást is kapunk. Ki ne szeretne megismerni egy másik kultúrát, ahol az emberek is szeretettel fogadnak, és lesik minden kívánságunkat? Ha véget ér a nyaralásunk, és visszatérünk hazánkba, alig várjuk majd a következő lehetőséget, hogy újra eljuthassunk ebbe a csodálatos, misztikus világba.


Tunézia ajánlatok! »


Látogass el a honlapra! »

Feliratkozás a hírlevélre! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top