Utazás

Elvarázsolt kastély a legmenőbb erdélyi szálloda!

Nem csak Magyarországon, hanem Romániában is elkészítette a Tripadvisor az ország legjobb szállodáinak listáját, ahol meglepetésre nem egy bukaresti, hanem egy marosvásárhelyi lett az év szállodája.

Bár egy kicsit visszaesett Marosvásárhely idegenforgalma, mióta átmenetileg nem működik a reptér, ez nem akadályozza meg a turistákat abban, hogy felkeressék a várost. Marosvásárhely szállodáinak és vendéglátóhelyeinek többsége már az interneten hirdeti magát, így egyre több szálláshely kerül fel a Tripadvisor utazásszervező oldalra is. A Tripadvisor legutóbb Magyarországon találta meg a felhasználók értékelése alapján a világ legjobb szállodáját, Románia legjobbja pedig nem egy fővárosi, hanem egy marosvásárhelyi hotel lett.

forrás: hotelprivo.ro
 A felújított Csonka-villa, háttérben a modern épületegyüttessel – forrás: privo.ro

A Hotel Privo 2014-ben nyílt meg, a szálloda magában foglalja Csonka Géza, híres marosvásárhelyi fotográfus szecessziós családi házát is, amit a  tulajdonosok művészettörténészek segítségével renováltatták, korabeli bútorokkal rendezték be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top