Utazás

Ezzel a három trükkel húzzák le sunyiban a turistákat

Három olyan trükköt mutat meg az átlagturistának a fapadosinfo.blog.hu, amire a legtöbben nem is gondolnak, csak örülnek, hogy a reptéri pénzváltó nem verte át őket.

Külföldön inkább jellemző az autóbérlés, ami melegágya a szakavatott lehúzásnak. Miután sikeresen hárítottuk a felesleges extrák megrendelését, szinte biztos, hogy az ügyintéző rá akar majd beszélni a teljes biztosításra. Biztosításunkat kössük meg még utazás előtt, így eszünkbe sem jut majd elfogadni a méregdrága helyszíni ajánlatot.

Sokat lehet spórolni azon is, ha nem hagyjuk magunkat elcsábulni a dinamikus devizakonverzióval. A lényeg, hogy sose a forintot válasszuk, ha a pincér, az eladó vagy az ATM megkérdezi, hogy akarunk-e forintban fizetni. Sose ezt válasszuk, hanem helyette az aktuális helyi pénznemet. Az elszámolásig mozoghatnak kicsit a devizaárfolyamok, de 99,9%, hogy sokkal jobban járunk, mint ha a fix forintos árfolyamot választjuk.

A reptérre való kijutáson is rengeteget spórolhatunk, ha nem taxival vagy dedikált reptéri járatokkal utazunk, hanem mezei, városi tömegközlekedéssel. Ezeken a helyeken jellemzően a megállók nem a reptér ajtajában vannak, hanem pár száz métert kell sétálni, de töredékáron.

Fapadosinfo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top