Utazás

Ez a könyvmolyok földi Paradicsoma

A kínai könyvtár hullámzó falaiban annyi a könyv, hogy az embernek káprázik tőle a szeme.

Megtaláltuk a könyvmolyok földi Paradicsomát, a bökkenő csak annyi, hogy egészen Kínáig kell menni érte. A Tiencsin városában található épületet a holland MVRDV stúdió húzta fel, az építők stílusának megfelelően letisztult, minimál dizájnt azonban a körülbelül 1,2 millió könyv tölti fel élettel.

A lenyűgöző könyvtár hullámzó falaiban szorosan egymás mellé állítva sorakozik a rengeteg könyv – már látványra is nehéz feldolgozni a mennyiséget, hogy válogatni milyen lehet ott, azt tényleg el sem tudjuk képzelni. 

A 34.200 négyzetméteres alapterület ráadásul nemcsak kölcsönzésre szolgáló könyvtár, hanem olyan közösségi tér, ahol az olvasni vágyók lézenghetnek kicsit a könyvek között, vagy épp leülhetnek olvasgatni az épület közepére helyezett, gömb alakú helyiségben vagy a többi olvasóteremben. A látványos, modern dizájn egyébként már önmagában megérne egy látogatást, de a több mint egymillió könyv garantáltan odavonzza majd az olvasás szerelmeseit.

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top