Utazás

Új KRESZ-táblát vezetnek be

Hamarosan új KRESZ-táblákkal találkozhatnak azok az autósok, akik Balatonszemes felé veszik az irányt. Ezen a szakaszon épül ugyanis Magyarország első gyorsútja, amely új jelölést is kap a KRESZ-ben.

Két okból is különleges lesz a Kaposvár és az M7-es között futó, R67-es gyorsút, amelynek a napokban tették le az alapkövét. Ez lesz az ország első gyorsútja, s mint ilyen, új KRESZ-táblát is kap, és még zenélni is fog.

A Fonódó blog hívta fel a figyelmet az újonnan bevezetett KRESZ-táblára, amely a gyorsutakat jelöli majd. A gyorsút megfogalmazás kétszer két sávos útszakaszt jelöl, ahol 110 km/órás sebességgel lehet közlekedni, viszont szintbéli eltolás nélküli kereszteződésekre is kell számolni.

Ennek az útszakasznak a betűjele az „R”, KRESZ-táblája pedig az autóút jelzőtáblán megismert autósziluett, csak nem kék, hanem zöld háttér előtt.

Forrás: Fonódó blog

Ezt a jelzést a fent említett Kaposvárt és az M7-es autópályát összekötő új, R67-es út kapja meg először, amely egy különleges technikának köszönhetően zenélni is fog. Ahogy az autók elhaladnak a speciálisan érdesített aszfalton, az abroncsok a Republic 67-es út című számának dallamát búgják majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top