Utazás

Nemcsak hóra, de ónos esőre is ébredhetünk

Vigyáznunk kell jövő héten a csúszós utakkal.

Mint már írtuk, jövő héten többfelé várható havazás, ám most még egy figyelmeztetést kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat: mindannyiunk rémével, az ónos esővel is számolnunk kell.

A szolgálat veszélyjelzése szerint a fővárosra, Pest és Fejér megyére másodfokú, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett havazás miatt már korábban „veszélyzónaként” jelölték meg Budapestet, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

Igen, ez már a tél, az igazi. Már vasárnap késő estétől megjön a „vegyes halmazállapotú csapadék, amely hétfő hajnalra eléri az északkeleti megyéket is. Hétfőn ez folytatódik, így hétfő estig összesen 2 – 8 centiméter friss (tapadó) hóra lehet számítani, a hegyekben pedig a 15-20 centiméter is elérheti a hóréteg vastagsága.

Mindenhol máshol inkább esni fog, vagy havas eső boldogít minket.

Ónos eső leginkább a Bakonyban, a Dunántúl északkeleti felén, Pest megye déli részén érkezhet, komoly jegesedés a Vértes környékén esélyes.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top