Utazás

Nem engedtek túlsúlyos vendégeket az Airbnb lakásukba

Óriási botrány tört ki két AirBnB szállásadó körül, akik diszkriminálták a túlsúlyos vendégeket. A felháborodás hatására a lakásuk hirdetését felfüggesztették.

Testpozitív aktivisták tömegesen szólaltak fel Zsu (vajon magyar lehet?) és Marcus Airbnb hirdetése ellen, ugyanis a páros kikötötte, hogy hozzájuk nem jöhetnek „étkezési zavarokkal küzdő” vendégek, és száz kilóban maximalizálták a vendégeik súlyát. Az angliai Kentben található szállásuk egyébként egyáltalán nem olcsó: egy éjszakára 199 angol fontba kerül – írja a unilad.

Marcu és Zsu elég szigorú szállásadók. Tíz pontban ecsetelik hirdetésüknél, hogy náluk miket nem lehet csinálni, és ugyan ezek többsége teljesen normális követelmény (például nem lehet a bútorokat mozgatni, vagy odabent dohányozni), akad köztük egy pont, amitől sokan felhúzták a szemöldöküket.

Ez az ürge vajon kaphatna szobát náluk? (fotó: Pixabay)

Ez az ürge vajon kaphatna szobát náluk? (fotó: Pixabay)

„Étkezési zavarokkal rendelkező személy nem szállhat meg nálunk, a vendégeink maximális súlya 100 kilogramm lehet/fő”.

A túlsúlyos embereket diszkrimináló rendelkezés után sokan bepanaszolták a párost az appnál, akik szeptember elsején egy napra eltüntették a hirdetést, hogy aztán másnap visszakerüljön azzal, hogy a száz kilós szabályt azért hozták, mert a padló öreg tölgyfából van építve, és borzasztóan nyikorog. Az Airbnb azonban nem fogadta el a szöveg új változatát, hiszen az továbbra is diszkriminatív volt. A közösségi médiában a párost többen kövérfóbiásnak és testszégyenítőnek tartják, ráadásul az étkezési rendellenesség témáját sem igazán vágják, hiszen ilyen betegségekkel nagyon különböző súlyú és testalkatú emberek élnek együtt, nem csak száz kilogramm felettiek.

További könnyed olvasmányok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top