nlc.hu
Utazás

BKV buszok, amelyeken nyáron meggyulladunk

Ha BKV buszokkal utazol, vigyél magaddal fürdőruhát is: egyes járatain fog kelleni

Nem te hallucinálsz, egyes BKV buszokon tényleg fűtenek a legnagyobb hőségben.
Júliustól már hajnalban is jár a 100E reptéri busz

Naszályi Gábor, a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta a 444-nek, hogy a nyári kánikulában a BKV naponta több olyan műszaki hibás buszt küld ki a forgalomba, amely csak akkor üzemel, ha a motor túlmelegedése ellen bekapcsolják a fűtést.

Mindez mellett vannak olyan járművek is a forgalomban, amelyeken klíma sincs. A helyzet természetesen a sofőröket is megviseli a felforrósodott járműben dolgozni, ráadásul a feszített menetrend miatt nem tudnak se felfrissülni, se mosdóba menni. „Vagy a klíma megy, vagy a busz – szokták mondani egymás között a sofőrök, ami azt jelenti, hogy ha a klímát járatják, akkor túlmelegszik a motor és leáll. Ezért inkább fűtenek, hogy elvezessék a hőt – és a buszt. Az ilyen járműveken pokoli a hőség” – nyilatkozta Naszályi Gábor. De nem csak a buszokkal van baj, jó néhány szerelőműhelyben sincs klíma. Érthető, ha a szakszervezetek sürgetik a BKV vezérigazgatóját, Bolla Tibort, hogy gyorsítsák fel a korábban már megkezdett munkakörülmény-javítási folyamatot. 

Illusztráció: Pixabay

(Blikk)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top