nlc.hu
Utazás

Sarki fényre ébresztenek az izlandi hotelekben

Különleges ébresztőt vezetett be néhány izlandi hotel

Több izlandi hotelben, ha kéri a vendég, felébresztik, amikor feltűnik a sarki fény.
Sarki fény

Izland az egyik legjobb hely arra, hogy megcsodáljuk a misztikus sarki fényt. De hiába utazunk oda, semmi garancia nincs arra, hogy sikerül megpillantanunk a látványos jelenséget, hiszen az éjszaka bármelyik részében feltűnhet.

Egy izlandi hotel speciális ébresztő szolgáltatást vezetett be annak érdekében, hogy a vendégek ne maradjanak le az aurora borealisról. A zenész Kristjan Hrannar osztott meg egy fotót a Redditen arról, hogy a hotelszobájában lévő telefonon a recepció és a szobaszerviz mellett volt egy „Sarki fény ébresztő” gomb is. Ennek segítségével a személyzet felébreszti a vendéget, ha táncolnak a fények az égen.

Az nem derült ki, hogy Hrannar melyik hotelben szállt meg, de több szállodában is van hasonló szolgáltatás. Ilyen hotel a Rangá, a Husáfell és a Budir, de ne feledd, ha a sarki fény miatt utazol Izlandra, arra a március és október között időszak a legjobb.

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: Pixabay/Hans Braxmeier)

Sarki fény az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top