nlc.hu
Utazás

Meghalt egy bringás a szegedi kerékpárúton

Meghalt egy bringás a balesetveszélyes szegedi kerékpárúton

A helyiek szerint egyes szakaszai életveszélyesek annak a szegedi bicikliútnak, ahol néhány napja meghalt egy férfi. Az illetékesek szerint nincs gond a kerékpárúttal.
Kerékpárút

Meghalt egy kerékpárúton közlekedős biciklis Szegeden, július 4-én hajnalban. A férfi a szőregi városrészen található Szerb utcai kerékpárúton haladt, ám az egyik kanyarban fának ütközött, leesett a bicikliről, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit, de további részleteket nem árultak el az ügyről.

A Telex azt írja, hogy vannak, akik szerint a tragédia egyértelműen a szőregi kerékpárút kialakításával és állapotával hozható összefüggésbe. Többen panaszkodtak a bicikliútra, egyes szakaszokat életveszélyesnek tartanak. A kerékpárutat láthatóan összevissza építették, hepehupák, beláthatatlan kanyarok jellemzik, sok akadályt pedig egyszerűen csak kikerültek az építők: kocsibejárók, villanyoszlopok, buszmegállók, vízelvezető árkok és azok hídja között kell átjutni két keréken.

A végzetes baleset úgy történhetett, hogy a biciklis valószínűleg nem vette észre azon az éjjelen, hogy a kerékpárút sávjainak megkopott festését hogyan kellene követnie. Ezért kikerült egy villanyoszlopot, ám rossz felől, így aztán megakadt a parkolót határoló szegélykőben, amely 10-20 centi magasan kiáll az aszfaltból. Emiatt eshetett el.

A helyszínen azóta semmi sem változott, leszámítva, hogy a Magyar Kerékpárosklub fényvisszaverő festékkel lefestette az útszegélyt, amely a baleset okozója volt. Az önkormányzat és a kormányhivatal is azt közölte az Telexszel, hogy semmilyen balesetveszélyességgel kapcsolatos aggályt, jelzést nem kaptak.

Csüllög Imre, a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezetének vezetője szerint az önkormányzat az utóbbi években már kikéri a kerékpárosklub véleményét az új utak tervezésekor. Ám amikor a szőregi kerékpárút épült, még nem volt ilyen egyeztetés, az út pedig biztosan nem felelne meg a mai követelményeknek.

(Kiemelt kép: Pixabay/einszweifrei)

További balesetveszélyes bringautak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top