nlc.hu
Utazás

Ötéves fiú is teljesítette az Appalachian Trailt

Még csak ötéves, de teljesített egy 3500 kilométeres túrát – videó

Nagy kaland volt az Appalachian Trail a Sutton család számára, de most minden visszatért a régi kerékvágásba.

Sok felnőtt álma, hogy teljesítse az Appalachian Trailt, egy körülbelül 3500 kilométeres túraútvonalat, ami Georgia államból indul és Maine államban ér véget. Harvey Sutton még csak ötéves, de ő ezt a nem mindennapi élményt már lehúzhatja a listájáról, szüleivel ugyanis teljesítette a 14 államon átívelő túrát, a távot 209 nap alatt tették meg.

Fiatal kora ellenére Harves Sutton, vagy ahogyan sokan ismerik, Little Man nem kezdő, több éve jár túrázni szüleivel, de tény, hogy az  Appalache Trail így is kihívás volt, és nemcsak amiatt, hogy néha a rossz idő miatt nem tudtak haladni. A kisfiú édesanyja, Cassie Sutton elmondta, ő is azt hitte, az időjárási elemekkel folytatott harc lesz a túra legnehezebb része, de valójában leginkább arra kellett figyelniük, hogy Harvey motivált maradjon, és amennyire csak lehet, élvezze a közös kalandot, amit természetesen szorgalmasan dokumentáltak is.

Suttonék 2021. augusztus 9-én fejezték be a túrát, de kevés idejük volt arra, hogy kipihenjék magukat, Harvey-nak ugyanis most már óvodába kell járnia, a szülőknek pedig vissza kell térniük dolgozni, tovább kell építeni a vállalkozásukat. Persze a jövőben is fognak majd kirándulni, és már tervezik a következő nagy kalandot. 

(via My Modern Met)

Joshua Sutton

Joshua Sutton, vagyis Little Man (Fotó: Profimedia)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top