nlc.hu
Utazás

Szeles idő lesz vasárnap

Nyugaton napos, keleten felhős, de mindenhol szeles idő lesz

Nem holmi álomidő a vasárnapi, de ez van, el kell fogadni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint vasárnapra virradó éjszaka folyamán az erősödő északi szél következtében előbb a Bakonyban, majd később általában a hóval borított dunántúli tájakon már helyenként hófúvásra lehet számítani. Vasárnap (Nógrád megye és környezete kivételével) megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti területeken viharossá fokozódik az északi szél. Északkeleten a legerősebb széllökések 60-80 km/h (a szélre érzékeny helyeken 80<), a Dunántúlon jellemzően 65-85km/h között alakulhatnak, de a Bakony térségében 90 km/h feletti széllökések is előfordulhatnak. A hóval borított nyugati-északnyugati tájakon, kiváltképp Veszprém megyében a viharos szél hófúvást okozhat.

A keleti területekre érkező vegyes halmazállapotú csapadék vasárnap a déli órákat követően egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, majd hóba. Elsősorban a délkeleti tájakon lepel-5 cm, lokálisan akár 5 cm-t meghaladó, a Tiszántúl északi felén az esti óráktól kezdődően lepel – pár cm friss hó hullhat.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Vasárnapra ez az OMSZ előrejelzése: 

A Dunántúlon feloszlik a rétegfelhőzet nagy része, általában több órára kisüt a nap. A Dunától keletre erősen felhős, illetve borult ég lesz a jellemző. A Dunántúlon nem valószínű csapadék. Elsősorban a Tiszántúlon és a Duna-Tisza köze keleti felén számíthatunk többfelé esőre, helyenként havas esőre, hóra, a délutáni, esti óráktól egyre inkább havazásra. A nagyobb mennyiségű csapadék a Dél-Alföldön hullhat. Az északi, északnyugati szél az ország nagy részén erős, sőt sokfelé viharos lesz, amely helyenként hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top