nlc.hu
Utazás

Eric Giuliani könyvet írt világkörüli útjáról

Ez a férfi több mint százezer kilométert utazott a Föld körül – repülő nélkül

Elképesztő kalandokba keveredett az útja során.

A 34 éves Eric Giuliani szenvedélye az utazás. A fiatalember nemrég a Sky’s The Limit – One Man’s 70 000-Mile Journey Around The World című könyvében számolt be az utazásairól, amely során összesen 70 ezer mérföldet, azaz körülbelül 112 ezer kilométert tett meg – írja a Metro

A korábban tanárként dolgozó férfinek elege lett addigi kényelmes életéből és 2013-ban elhatározta: kitör a monotonitásból. 

Minden kontinense járt ez a férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Látni akartam, mi van a nagyvárosok között, látni akartam a Szahara homokját, nem csak átrepülni felette” – mondta Giuliani, aki több okból is arra szavazott, hogy az út során egyszer sem vesz igénybe repülőt. Részben hajóval, részben vonattal közlekedett, hogy ezzel is csökkentse az ökológiai lábnyomát. Egyetlen repülőjegyet vásárolt csupán, amellyel 2014 elején az afrikai Fokvárosba utazott, ahonnan három éven keresztül tartó utazgatásba kezdett, hét kontinenst és ötven országot érintve. 

A szállásért cserébe fotós szolgáltatásait ajánlotta fel a különböző szállodáknak. Dél-Afrikából indulva Kairó, a Közel-Kelet, Jordánia érintésével jutott el Izraelbe, ahonnan teherhajón Görögországba utazott. Ezután bejárta Európát, majd meg sem állt Kínáig. Innen hajóval jutott el Balira, majd Ausztráliába, végül Sydney-ből szintén a tengeren keresztül tért vissza az Egyesült Államokba. Megjárta Közép-Amerikát és Kanadát is, de eljutott az Antarktiszra is, amelyet a legmegdöbbentőbb helynek nevezett, ahol valaha járt. 

Bizonyára jókat tudna beszélgetni Gunnar Garforsszal, akinek pár éve sikerült felállítania egy szokatlan rekordot: a Föld minden országában járt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top