nlc.hu
Utazás

Biztonságos nyaralóhelyek 2022-ben

Biztonságos nyaralóhelyek 2022-ben

Olyan úti célokat hoztunk, ahová viszonylag nagy biztonsággal szervezhetjük meg a 2022-es nyaralást. A lista készítésekor figyelembe vettük a koronavírus-járványt és az esetlegesen érzékeny külpolitikai helyzetet is.

Málta

Európában Málta az egyik olyan ország, ahol a legalacsonyabb a súlyos lefolyású koronavírusos esetek száma. Éppen ezért több utazási oldal is az egyik legbiztonságosabb úti célként jelöli meg a szigetországot. Mi is sokszor írtunk már a homokos és sziklás partjairól is ismert, látványos forgatási helyszínekkel is büszkélkedő országról, ahol számos túrán részt vehetünk, ha megunnánk a fürdőzést. Máltára több fapados járat is indul Budapestről, így viszonylag olcsón elérhető, paradicsomi úti célnak számít.

Máltán a bárok és az éttermek májustól éjfélig tartanak nyitva. Nyáron a maszk viselése nem lesz kötelező a strandon (azonban ajánlott). Cikkünk megírásakor Máltára csak a Szputnyik oltással nem lehet beutazni, de aktuális híreket a témában itt találsz.

Valletta, Málta

Valletta városa (Fotó: Profimedia)

TIPP: Ahhoz, hogy körbejárjuk a szigetet, érdemes autót bérelni.

Asos, Kefalonia, Görögország

Görögország régóta kedvelt nyaralási célja a magyaroknak. Ha olyan helyre mennél pihenni, ahol mesebelien kék az ég, kristálytiszta a tenger, igazán finom helyi ételek vannak, és a természet ezer színben pompázik, akkor a Kefalonia szigetén található Asos lesz a neked való hely. Európa egyik legbiztonságosabb úti céljaként tartják számon jelenleg, mivel négyszer kevesebb volt a Covidhoz kapcsolódó halálesetek száma, mint a régóta népszerű európai nyaralóhelyeken. Ha Asost választjuk idén a vakációnk céljának, akkor érdemes utazási irodán keresztül megszervezni a nyaralást, mivel ide a legegyszerűbben charter járatokkal juthatunk el.

Cikkünk megírásakor Görögországban megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolásokra vonatkozó bemutatási kötelezettség az országba történő belépésnél. Zárt helyeken, így a repülőgépen, illetve a repülőtér területén a maszk viselése továbbra is kötelező.

Asos, Kefalonia sziget, Görögország

Asos, Kefalonia sziget, Görögország (Fotó: Profimedia)

Cavtat, Horvátország

A Dubrovniktól 20 kilométerre található Cavtat eddig talán nem volt annyira ismert a magyar nyaralók körében, pedig csodálatos tengerparti hely. Igaz, közel 10 órát kell autózni ahhoz, hogy elérjük ezt a gyöngyszemet. A környék azért is biztonságos úti cél, mert egymillió lakosra vetítve kétszer kevesebb súlyos Covid-19-es esetet regisztráltak más népszerű európai országhoz képest. A gyönyörű tengerpartok mellett a kisvárosban két 15. században épült templomot és számos ókori épületegyüttes maradványait is megnézhetjük.

Cikkünk megírásakor a magyar/uniós és harmadik országbeli állampolgárok szabadon és korlátozásoktól mentesen léphetnek be Horvátországba, függetlenül attól, hogy az EU-ból vagy az Unión kívülről (pl. Egyesült Királyság, Bosznia-Hercegovina) érkeznek az országba. A határátlépéshez nem szükséges Covid-igazolvány, teszt vagy egyéb védettségi igazolvány felmutatása. 

Cavtat, Horvátország

Cavtat, Horvátország (Fotó: Profimedia)

Dánia

Ha a nyári hőség elől nem a tengerpartra, hanem egy északi városba menekülnél, akkor egy olyan országot ajánlunk, amire ritkán esik a magyar nyaralók választása – ez pedig Dánia. Az országban 3 millió Covid-fertőzöttre 6300 haláleset jutott.

Budapestről Koppenhága a két legnépszerűbb fapados társasággal is elérhető, és a repülőút kevesebb mint két óra. A dán főváros igazi ínyencség azok számára, akik nem a tengerparton szeretnek sütkérezni, sokkal inkább egy új várost felfedezni. Érdemes ellátogatni a legtöbb képeslapon megtalálható Nyhavn (Új kikötő) színes házaihoz. De ne hagyjuk ki a dán királyi család téli rezidenciáját, a Amalienborg palotát sem.

koppenhága , Dánia

Dánia fővárosa, Koppenhága (Fotó: Profimedia)

Cikkünk megírásakor már feloldottak minden – a koronavírus-járvánnyal összefüggő – beutazási korlátozást Dániában, függetlenül attól, hogy a világ mely országából történik a belépés. Ennek következményeképpen megszűntek az oltottsággal járó kedvezmények is.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top