nlc.hu
Utazás

Maszkban utazó baba

Cuki vagy elkeserítő? Felnőtt méretű maszkot adtak a babára a repülőúton

Az imádnivaló maszkos baba fotója heves vitát váltott ki, egyesek „gyermekbántalmazásnak” nevezték az esetet.

Az Air New Zealand járatán egy teljes, felnőtt méretű arcmaszkot viselő babáról készült fotó – a szemére kivágott lyukakkal – megosztotta az internetet a tekintetben, hogy „aranyos” vagy „szomorú”-e.

Az imádni való babát az Air New Zealand Aucklandből Wellingtonba tartó járatán fotózták július 1-jén, egész arcát beborító, felnőtt méretű maszkot viselt, és mindkét szemére lyukakat vágtak. A fotó azóta nem megtekinthető az Instagramon, de ezen az oldalon igen.

Az apa szerint nincs itt semmi látnivaló, a baba jól érezte magát, kuncogott, ugrált, kicsit szórakoztatóbbá tette a várakozást. Sokan azonban nem így gondolták. Néhányan megdöbbentek, és azt mondták, hogy ez nem biztonságos. Egyesek gyermekbántalmazást emlegettek.

Az egyik ezt írta: „Ha ezt látnám egy repülésen, magam vettem volna le róla a maszkot.”

Egy másik megjegyezte: „A csecsemőknek levegőre van szükségük a fejlődéshez.” Míg egy harmadik azt írta, hogy ez: “veszélyes így eltakarni a légzőnyílásaikat“.

Az apa azonban figyelmen kívül hagyta a megjegyzéseket, és megvédte az anyát. Mint mondta, maga a maszk nem volt feszes, és az anyuka figyelt a gyerekre.

A maszkhordás egyértelműen beépült a gyerekek életébe, ennek a kislánynak például maszk volt a második szava életében.

 

maszk babán

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top