nlc.hu
Utazás

Kishíján súlyos balesetet okozott a bosszúálló magyar sofőr

Nem tudott elég gyorsan menni, ezért „megleckéztette” az előtte haladó autót a magyar sofőr

A 45 éves magyar férfi azt nehezményezte, hogy az előtte haladó idős német házaspár lassan halad, ezért rájuk húzta a kormányt.
Vasárnap kora délutáni személygépkocsi forgalom az M1-es és az M7-es autópályák közös fõvárosi bevezetõ szakaszán Budaörs térségében

Kis híján súlyos balesetet okozott tavaly nyáron egy magyar sofőr, amikor az M1 autópályán ráhúzta a kormányt egy idős házaspárra – írta meg a Blikk. A lap értesülései szerint a férfi azért lett ideges, mert az előtte haladó autó szerinte nem ment elég gyorsan.

A Győri Járási Ügyészség vádiratában az szerepel, hogy a sofőr Budapest irányába haladt a belső sávban, amikor szintén a belső sávban haladó, kamiont előző kocsi miatt lassítania kellett. A férfi nagyon dühös lett, ezért nagyon közel ment járműhöz, amiben egy idős német házaspár ült, és többször rájuk is villantott a fényszóróval.

Amikor az előzést befejezte és visszatért a külső sávba, az idős autós mellé hajtott, és hirtelen felé kormányozta járművét, ami miatt az ijedt nyugdíjas fékezni kezdett majd kihajtott a külső sávba. Emiatt a korábban megelőzött kamion és a külső sávból kihajtani készülő autó is fékezni kényszerült.

Az ügyészség megjegyezte: baleset ugyan nem történt, de a vádlott magatartása miatt a többi közlekedő testi épsége is veszélybe került. A sofőr akár három év szabadságvesztést és a közúti járművek vezetésétől való eltiltást is kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top