nlc.hu
Utazás

80 nap alatt megkerülik a Földet a 81 éves barátnők

80 nap alatt kerülik meg a Földet a 81 éves barátnők

Történetük bizonyítja, hogy sosem késő kimozdulni és világot látni.
Repülőgép előtt Sandy Hazelip és Ellie Hamby, akik 80 nap alatt megkerülni a Földet

Igencsak megihletett két 81 éves amerikai nőt Jules Verne híres regénye, így útnak indultak, hogy 80 nap alatt megkerüljék a Földet – számolt be a CBS.

A Texasban élő Sandy Hazelip and Ellie Hamby január 11-én indult el, és azon vannak, hogy alig több mint két és fél hónap alatt bejárják mind a hét kontinenst, a világ kilenc csodáját és 18 országot.

Eddig tartják az ütemtervet, március 4-én a Mount Everest fölött repültek el.

Igazság szerint már két évvel ezelőtt szerették volna elkezdeni a túrát, mert mégiscsak stílusosabb 80 évesen 80 nap alatt megkerülni a bolygót, de a koronavírus-járvány és a korlátozások közbeszóltak. Most viszont nagyon élvezik az utazást.

„A lányom nem aggódik túlságosan” – jelentette ki Hamby. – Csak annyit mond: »Hát, ha anya kiesik egy hőlégballonból Egyiptomban, vagy lezuhan a hegyről… Az rendben van. Azt az életet éli, amit élni akart, és én örülök neki«”.

Hazelip azt mondta, reméli, hogy történetük minden korosztályt inspirálhat. „Ne vesztegessétek az időtöket a székben ülve. Ha nem használod, elveszíted” – fogalmazott.

(Kiemelt kép: Facebook/Around the World at 80)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top