nlc.hu
Utazás

Március 20-tól teljes vonalon jár a 3-as metró

Március 20-tól ismét teljes vonalon jár a 3-as metró, de van apró betűs rész

Két állomáson továbbra sem fog megállni, és a hétvégékre sem lesz érvényes az új szabály.

Még 2017-ben kezdték meg a 3-as metróvonal felújítását, és most az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar megállók átadásával már valóban nagyon közel a munkálatok vége. Ennek egyik jeleként március 20-tól már az egész vonalon járnak a szerelvények, kisebb szépséghibákkal. Az egyik szépséghiba, hogy a Nagyvárad téri és a Lehel téri állomások még mindig nem készültek el, így ezeken most sem fog megállni a metró, a másik pedig az, hogy hétvégenként a teljes vonal visszaszűkül, és csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények – írja a 444.

3-as metró

Újra a 3-as metró teljes vonalán utazhatunk (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hétvégén tehát a középső- és déli szakaszon továbbra is metrópótló szerelvényekkel kell közlekednünk. Hétköznapokon a Nagyvárad teret továbbra is az M30-as állomáspótló busszal lehet majd a Népligettől elérni. A Lehel térhez pedig déli irányból az M14-es busz közlekedik majd, északról pedig a meghosszabbított útvonalú 34-es és 106-os buszok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top