nlc.hu
Utazás

Így utazz kisgyerekkel egy hosszú repülőúton: tippek, tanácsok

Így utazz kisgyerekkel egy hosszú repülőúton! – tippek szülőktől, szülőknek

A síró, toporzékoló gyerek egy hosszú repülőúton minden utas és szülő rémálma. Íme néhány tipp, amit érdemes megfogadni, mielőtt egy kisgyerekkel átutazzuk a világot.

A hosszú repülőút stresszes, pláne, ha kisgyerekkel utazunk. Ahhoz, hogy minél zökkenőmentesen teljen el az a pár óra, ami könnyen pokollá változhat, ha a kisgyerek nem érzi magát komfortosan, vagy nincs lekötve a figyelme, fontos figyelembe venni néhány dolgot, mielőtt elfoglaljuk a helyünket. Például, hogy milyen messze vagyunk a mosdótól, hogy az ülés megfelelő konfigurációval rendelkezik-e, és az sem mindegy, mekkora a lábtér. Ezek apróságoknak tűnhetnek, ám pár óra múlva hidd el, égetően fontossá válhatnak egy izgő-mozgó gyerekkel. Íme egy kis segédlet, hosszú utakhoz.

“Anya, éhes vagyok!”

Érdemes alaposan megfontolni, hogy az adott járatnak milyen étkezési lehetőségei vannak. Ajánlott, hogy a szülők olyan légitársaságokkal repüljenek, amelyek online rendelhető kisgyermek- vagy gyermekétkezést kínálnak, így a gyerekek már a kiszolgálás alatt is elfoglalhatják magukat az étellel. A repülőgépeken a gyermekétkezések általában kis szendvicsekből, süteményekből, gyümölcsökből és néhány gyerekbarát italból áll.

kisgyerek a repülőn utazik

Fotó: Getty Images

Egy hosszú távú járaton azonban nem elég, ha ételt rendelünk a gyerekeknek. A szülőknek bőséges ételt és rágcsálnivalót is be kell csomagolniuk arra az esetre, ha a kicsik random megéheznének vagy csak rágcsálnának valamit.

8 óra szórakozás. De hogyan?

Egy repülőúton a többi utas kényelme (és az idegrendszere épsége) szempontjából is fontos, hogy a gyerek komfortosan érzi-e magát, ahogy az is, hogy a figyelmét lekössük. A felfújható lábpárna például életet menthet, hiszen lehetővé teszi, hogy a gyerek a repülés során lefeküdjön vagy kinyújtsa a lábát. Egy anyuka, akinek a videóját több mint négymillióan nézték meg a TikTokon, is azt tanácsolja, hogy vigyünk magunkkal egy ilyen párnát:

Fontos: mindenképp ellenőrizzük a légitársaság szabályait, mielőtt lefoglalják a járatot, mert egyes légitársaságok nem engedélyezik ezeket a lábpárnákat a fedélzeten.

Jól jönnek ilyenkor a kütyük

Bár a legtöbb szülő próbálja megóvni a gyerekét a telefonoktól, iPadektől, ám egy hosszú út során kivédhetetlen, hogy bevessük őket, hacsak nem akarjuk, hogy unalmukban a fejünkön ugráljanak. Ne feledjük azonban, hogy a levegőben nem használhatjuk a wifit, ezért érdemes előre letölteni az iPad-re játékokat, meséket. Számos streaming szolgáltatás, például az Apple, a Netflix, az HBO Max, vagy a Disney+  lehetőséget biztosítanak arra, hogy előre letöltsünk filmeket, és internet nélkül nézzük meg azokat. Akik azonban inkább elektronikus kütyük nélkül oldanák meg a szórakoztatást, még mindig vihetnek magukkal néhány játékot. Készítsünk például “játszótáskát”egy többzsebes piperetáskából, amelynek zsebeibe olyan dolgokat rejthetünk el, mint a ceruzák, kifestők és kirakók.

Hogyan bírjuk ki mozgás nélkül?

Leginkább sehogy, hiszen több mint nyolc órát egyhuzamban egy helyben ülni idegesítő és nehéz dolog. Ezért érdemes a hosszabb járatokon rövid sétákat tenni, így gyorsabban eltelik az idő és a gyerek sem csavarodik be. Végezhetünk néhány lábnyújtást vagy törzscsavarást is, vagy csak sétálhatnak a folyosókon. Azonban jobb, ha egyeztetünk a légiutas-kísérőkkel, hogy ezek a tevékenységek engedélyezettek-e a gépen.

(via és via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top