nlc.hu
Utazás

Emberáldozat bemutatásával vádolnak öt férfit Indiában

Emberáldozat bemutatásával vádolnak öt férfit Indiában

Egy vallási rítus részeként szervezték meg a gyilkosságot, amelyben 12 férfi vett részt.

Az indiai rendőrség letartóztatott öt férfit, akiket azzal vádolnak, hogy négy évvel ezelőtt emberáldozatot mutattak be egy hindu templomban – írja a Guardian.

A 64 éves Shanti Shaw-t 2019-ben ölték meg és fejezték le egy bozótvágó késsel, miután meglátogatta a templomot Gauhátiban, India északkeleti részén. A nő holttestét fej nélkül találták meg, és a rendőrség csak idén januárban tudta azonosítani. Ezt követően új nyomozás indult, így jutottak el az öt férfihez, akik kitervelték a nő megölését. Összesen 12 ember vett részt a gyilkosságban, hét embert még mindig keresnek.

A feltételezett vezető, az 52 éves Pradeep Pathak egy vallási rítus részeként szervezte meg a gyilkosságot, hogy megünnepelje bátyja halálának évfordulóját. Diganta Barah, Gauháti rendőrkapitánya azt mondta, a férfi azt hitte, hogy az emberáldozat megnyugtatja az elhunyt lelkét.

Hindu hívők tolonganak a Kamakhya templomban, az indiai Gauhátiban 2019. június 21-én

Hindu hívők tolonganak a Kamakhya templomnál az indiai Gauhátiban 2019. június 21-én (Fotó: David Talukdar/NurPhoto)

A hivatalos adatok szerint 2014 és 2021 között 103 emberáldozattal kapcsolatos ügyet jelentettek Indiában. A rituális gyilkosságokat általában az istenségek megbékítése érdekében követik el, és gyakoribbak a törzsi és távoli, vidéki területeken, ahol a boszorkányságba és az okkultizmusba vetett hit széles körben elterjedt.

Tavaly két férfit tartóztattak le, akik állítólag megöltek egy hatéves kisfiút a fővárosban, Újdelhiben. A tettesek azt mondták a rendőrségnek, hogy a gyereket a hindu istennek, Sivának szánt áldozatként ölték meg, hogy meggazdagodjanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top