nlc.hu
Utazás

Indiai szellemvonat

Mozdonyvezető nélkül száguldott egy vonat Indiában, 53 vagon szabadult el

Nem ez az első eset Indiában.
vonat

Mozdonyvezető nélkül, 100 kilométer per órás sebességgel száguldott egy vonat Indiában, a helyiek ezért „szellemvonatnak” nevezték el a járatot – számolt be a Tények. A tehervonaton éppen egymást váltották volna a vasutasok. Amikor Kathuában megálltak, hogy beüljön az új mozdonyvezető, feltehetően nem állították be a féket rendesen, ezért a vagonok egy idő után elindultak a lejtőn.

A köveket szállító vonat Kathua és Hoshiarpur között száguldott, legalább 70 kilométert tett meg mozdonyvezető nélkül. Alig tudták megállítani az elszabadult 53 vagont, végül farönköket tettek elé.

A közlekedést leállították az érintett szakaszon. Szerencsére senki sem sérült meg a nem mindennapi közlekedési malőrben.

Vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, ki a felelős a történtekért.

Legutóbb 6 évvel ezelőtt is elszabadult egy vonat Indiában, a mozdonyvezető akkor sem állította be jól a féket. Az elszabadult, 22 vagonból álló vasúti szerelvény 13 kilométert tett meg egy lejtős pályán. Az 500 utast szállító Ahmadábád–Puri expresszvonat a kelet-indiai Orissa államban, Titlagarh állomásról kezdett el visszafele gurulni, és 45 percen át haladt irányítatlanul. Szerencsére a legközelebbi állomásig lelassult annyira, hogy a sínekre helyezett faékekkel megállítsák.

Mutatjuk:

Akkor kövekkel állították meg a vonatot, szerencsére az incidensben senki sem sérült meg. A hatóságok 7 vasutast gyanúsítottak azzal, hogy hanyagságból elmulasztották a vonat kerekeinek kiékelését a lejtős állomáson; őket kirúgták. Az eset kivizsgálásán túl az indiai államvasutak akkor kampányt is indított a vasutasok jobb biztonsági kiképzésére.

Az indiai sajtó szerint 2017-ben is történt két hasonló eset az országban.

Az indiai vasutakon amúgy naponta több mint 20 millió ember utazik, az ágazat 1,3 millió főt foglalkoztat. 2010 óta több mint 25 ezer ember vesztette életét vasúti balesetekben és katasztrófákban Indiában.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top