nlc.hu
Utazás

Egy csodás videó a Tejútról

Ebben a csodás videóban nemcsak a Tejutat, hanem a bolygó mozgását is láthatjuk

Ritkán látni ilyen káprázatos videót.
Egy csodálatos fotó a sarki fényről.

Aaron Jenkin cornwalli fotósnak köszönhetően egy csodálatos videóban lehetünk tanúi annak, hogyan forog velünk együtt a bolygó. A férfi egy egyenlítői tartóval – egy olyan eszközzel, amelynek forgástengelye párhuzamos a Föld forgástengelyével – két órát sűrített alig 15 másodpercbe egy timelaps videóban, amelyben azt is láthatjuk, ahogy a horizont megdől.

„Tegnap este a Tejútról készítettem egy timelapse felvételt Cornwallban” – írja Jenkin a videó feliratában. Úgy állította be a kameráját, hogy egy sziklafal, az óceán és a csillagos éjszakai égbolt legyen látható a felvételen.

Miközben hajók haladnak el a vízen, és fénysugarak villannak fölötte, a kamera követi a bolygó forgását és oldalra fordítja a képet.

A lenyűgöző látvány már több mint ötmillió megtekintést gyűjtött össze a TikTokon.

@aaronjenkinphotography I captured a timelapse of the Milky Way in Cornwall last night. I used an equatorial mount to show how much our planet rotates in just 2 hours! #milkyway #timelapse #nightsky #photography ♬ snowfall (Sped Up) - Øneheart & reidenshi

Amikor Jenkin éppen nem Cornwall egét fotózza, más, távoli helyekre utazik, hogy felfedezze azok kevésbé ismert szépségeit. Az egyik legnézettebb timelapse-videójában az új-zélandi Aoraki Mount Cook Nemzeti Park égboltját örökítette meg, amely a Föld egyik legsötétebb helye. A fényszennyezés hiánya miatt a területet a Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség sötét égbolt rezervátumként nevezték ki.

Kiemelt kép: TikTok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top