nlc.hu
Utazás

Balesetet szenvedett és 10 napja a pihenőben várakozik

Balesetet szenvedett egy török kamionsofőr, tíz napja várja, hogy hazatérhessen

Az árokba borult egy kamion május 17-én. A baleset az M30-as autópályán történt, azonban a török sofőr még mindig arra vár, hogy hazamehessen.
Egy kék teherautó az esős időben halad az autópályán

Lesodródott az útról és felborult egy kamion május 17-én az M30-as autópályán. A sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet – írja az rtl.hu.

A baleset után a kamiont kiemelték az árokból és a pihenőbe irányították, ahol meg kell várni, amíg lezárul az ügy. A török férfi már másfél hete az autópálya hejőkeresztúri pihenőjében várakozik, ugyanis az ünnepek miatt az ilyenkor szokásos eljárások csúsznak. A férfi egyik barátja amint hallott a történtekről, azonnal Magyarországra sietett, így már ketten várnak arra, hogy végre hazatérhessenek. 

A vámszabályok miatt az összes rakományt meg kell semmisíteni, azonban a két férfi nyelvi akadálya miatt az ezzel kapcsolatos ügyek intézését napokig nem tudták elvégezni. A sofőrnek és a barátjának végül egy civil szervezeten keresztül segített egy török-magyar házaspár, illetve sokan a közösségi médiában is megosztották a történetüket, aminek hatására az emberek ételt és italt vittek nekik. A hosszú hétvége után remélhetőleg már útnak indulhatnak, ugyanis a kamiont már megjavították, így azzal külön engedéllyel hazamehetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top