nlc.hu
Utazás

Karambol New Yorkban: nyolcvanan sérültek meg

Turistabuszok ütköztek New York szívében, nyolcvanan sérültek meg

Vélhetően az egyik sofőr áthajtott a piros lámpán.
buszbaleset

Két autóbusz, az egyik turistákkal teli, összeütközött csütörtök este az amerikai nagyváros, New York Manhattan kerületében. A balesetben több mint nyolcvan ember megsérült, közülük 18-an kórházba kerültek.

A baleset helyi idő szerint este hét óra körül történt a nagyváros egyik sugárútján, a First Avenue-n, a Gramercy Park közelében – közölte Kevin Murphy, New York tűzoltóparancsnok-helyettese.

A tűzoltóság által a Twitter közösségi oldalon nyilvánosságra hozott képek tanúsága szerint egy emeletes, nyitott tetejű turistabusz egy helyi tömegközlekedési járat hátuljának ütközött. Sajtóértesülések szerint a balesetet a turistabusz okozta, amely áthajtott egy piros lámpán.

 „Mindkét busz tele volt” – mondta Paul Hopper, a tűzoltóság sürgősségi orvosi szolgálatának helyettes vezetője. Tájékoztatása szerint tizennyolc embert szállítottak kórházba, de sérüléseik nem voltak életveszélyesek. A két jármű további 63 utasát a helyszínen ellátták.

A sérülések nagy része csak vágás, vérömleny, horzsolás, néhány fej- és nyaksérülés” – részletezte. A tűzoltóparancsnok-helyettes közölte, hogy embereiknek köteleket és létrákat kellett használniuk, hogy lehozzák a turistákat az emeletes busz felső szintjéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top