nlc.hu
Utazás

Traktor előzte le a MÁV vonatát

Még a traktor is lehagyta a vonatot, annyira rossz a vasúti pálya Konyárnál – videó

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az északi országrészben ez általános probléma.
vonatelőzés

Gyorsabb volt a traktor, mint a vonat Konyárnál, annyira rossz a vasúti pálya. Az erről szóló videót a Telex közölte először. A felvétel szerint a traktor 35 kilométer per órás sebességgel haladt a Debrecen-Nagykereki vasútvonal melletti úton. A motorvonat azon a részen egy korlátozás miatt csak 20-szal zötyögött.

Konyárról a menetrend szerint 50 perc alatt lehet Debrecenbe jutni, pedig a távolság csupán 30 kilométer. A helyiek panaszkodtak is erről az RTL Híradónak. „Konyártól Derecskéig azt hittem, soha nem érünk oda. Nagyon lassú. Jó, ha mentünk olyan 20-25-tel” – nyilatkozta egyikük.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az északi országrészben általános, hogy a pályák állapota miatt 20 km-es sebességgel zötyögnek a vonatok. Szerintük a teljes magyar vasúti mellékvonal-hálózatot töredékáron fel lehetne újítani. „Ezeknek a mellékvonalaknak a rendben tétele használt fővonalakból kibontott pályaelemekből nagyon olcsón kivitelezhető lenne. Abból az összegből, amit Magyarország egy évben autópálya-építésekre fordít, a teljes magyar mellékvonali hálózaton biztosítható lehetne a 60 km-es pályasebesség” – jegyezte meg Király Bence, elnökségi tag.

Erre hívta fel korábban a figyelmet egy csigajelmezbe bújt aktivista is, aki a Mátészalka-Debrecen között közlekedő menetrend szerinti vonatot előzte le futva.

Lázár János, építési és közlekedési miniszter egyébként tavaly megígérte, hogy a kormány idén belekezd a fontosabb vasúti hálózatok újjáépítésébe.

Kiemelt fotó forrása: YouTube / Kiss Balázs – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top