nlc.hu
Utazás

A világjáró Endrei Judit

Endrei Judit: „Vietnámban gondolkodás nélkül megettem a kígyóbelsőség-pörköltet” – már több mint 50 országban járt a legendás tévés

Szenvedélyes utazóként szinte már bejárta az egész világot.

Tagadhatatlan, hogy Endrei Judit életét az utazások töltik ki, melynek köszönhetően számos mesebeli helyre látogathatott el. “Két évvel ezelőtt pont egy utazáson elkezdtem összeírni, hogy hány országban jártam, és akkor ötvenvalahány volt, de azóta bővült a kör. Nyilván nem az a lényeg, hogy gyülekezzenek a strigulák, de imádok utazni” – mesélte a Mokkában.

Endrei Judit,

Endrei Judit hobbija az utazás – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Arra a kérdésre, hogy mi a következő úti célja, a következőket árulta el az őszi útjáról: “Ez nem annyira felfedezett rész. Azerbajdzsán, Grúzia és Örményország lesz. Nagyon szeretem a Földnek azt a régióját. Voltam már Üzbegisztánban és Iránban, szeretem ezt a világot, az építészetét. Engem mindig az ragad meg legelőször, hogy mennyire kedves emberek, mennyire vendégszerető emberek élnek valahol. Grúziában néhány éve már jártam és amikor hazaérkeztem és leszálltam a repülőről, a húgom megkérdezte, hogy milyen volt, sírva fakadtam, és azt mondtam, egyszerűen nem tudom elmondani. Annyi érzelemmel töltött fel az az út, és most is valahogy erre számítok. Azerbajdzsán az egy más jellegű ország, ott az lesz az izgalmas, hogy egy sok ezer éves történelemhez képest fantasztikus fejlődésben vannak és ez építészetileg is látható. Örményország pedig a legősibb országok közé tartozik. Nem tagadom, nagyon jókat fogok enni és egész biztos, hogy finom borokat fogok kóstolni, úgyhogy nagyon izgatottan várom ezt az utat, és az is jó lesz benne, hogy egy kis baráti társaság kapcsolódott hozzám. Együtt fogjuk megélni ezeket az élményeket”.

Mint mondja, kultúra és a történelem a mozgatórugója az úti célok kiválasztásánál, de a helyi gasztronómiába is bátran fejest ugrik. Igaz, a korral már egy kicsit óvatosabb a legendás tévés: “40 éve jártam Vietnámban, ahol gondolkodás nélkül megettem a kígyóbelsőség-pörköltet. (…) Néhány éve Namíbiában kínáltak sült kukaccal, ott már kicsit óvatos voltam, Mondtam, hogy nem vagyok éhes. Tehát kicsit már változott az ízlésem“.

Endrei Judit azt is elárulta, hogy a láblógatós utazásokat is szereti, amikor olvashat a tengerparton és úszkálhat a tengerben. “Nagyon tudok így is pihenni, de azért, hogy ha ilyen különleges helyekre megyek, akkor az a fő szempont, hogy minél többet lássak, és ősszel is így lesz” – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top