nlc.hu
Utazás

Ezek a magyarok kedvenc városai

Ezek lettek az elmúlt időszak kedvenc magyar városai

A Szallas.hu összesítette a 2023 decemberétől 2024 februárjáig tartó időszak foglalásainak adatait, amiből kiderült, melyek a magyarok által legkedveltebb városok az adott időszakban.

A felmérésből az derült ki, hogy Budapest vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapestet Eger és Pécs követte, vendégéjszakákat tekintve viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes.

A tavalyi év végi ünnepi időszak kiemelkedő volt, a vendégéjszakák több mint fele decemberben valósult meg, és a foglalások negyvenhat százaléka decemberre szólt, de január 7-ei vagy későbbi távozási dátummal is voltak hosszabb foglalások.

Kedvelt téli úti célok

(Fotó: Getty Images)

Az összesített bruttó szobaárbevétel alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 14 546 forint volt, ami közel kilenc százalékos növekedés az előző évhez képest. A téli szezon foglalásainak negyvenegy százaléka szólt hotelbe, negyede apartmanba, tizenhat százaléka vendégházba, tizenöt százaléka panzióba, míg három százaléka egyéb szállástípusba.

Ami a nemzetközi utazásokat illeti: az utazási szakértők döntése alapján 2024 legjobb úti célja Mongólia lett, a második helyen India végzett. A legjobb város a kenyai Nairobi lett, Párizs a második helyre szorult, harmadik helyen Montreal kapott helyet. A legjobb régiók kategóriájának győztese a nyugat-balkáni Trans Dinarica kerékpárút, az ausztráliai Kenguru-sziget pedig a második. 

(Forrás MTI és itt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top