valentin2011

Hátulról támad a gyönyör

Lépten-nyomon találkozunk vele. Kevés olyan csajos beszélgetés van, ahol ne lenne téma. Te próbáltad már? És milyen? Nem fáj? Tényleg akkora divat a "popsiszex"?

Nem tudom. Csak olvasom, látom minden női magazinban az ezzel kapcsolatos cikkeket:

„Az anális szex a fiatalabbak között is annyira elfogadott és közismert, mintha ezt a nyílást már a kezdetektől fogva kettős funkcióra teremették volna. Persze annak sem kell megijednie, aki kicsit konzervatívabban áll a popsiszex kérdéséhez, szerencsére ott még nem tartunk, hogy ez legyen a prüdéria fokmérője. Egyet viszont nem árt tisztázni, erőltetni semmiképpen nem szabad, még akkor sem, ha a párod él-hal a hátsó bejáratért. Azonban ha a kíváncsiságod erősebb a félelmednél, és rászánod magad a próbára, a higiéniáról sose feledkezz meg. Használjatok óvszert, síkosítót, és ami nagyon fontos, nem szabad erőltetni. Először az ujjaival, és ha már ettől nem idegenkedsz, jöhet a pénisze.”

Hátulról támad a gyönyör
 Hosszú punci

Közben azon töprengek, hogy a szexszel kapcsolatos „hogyan csináljuk” magazincikkek mennyire jól jelzik a szexhez való kettős viszonyunkat. Egyszerre beszélni a szex minden formájáról és mégsem szólni semmiről. Egy csomó lényeges dolog nem hangzik el a finomkodó popsiszex-útmutatókban. Pont azok a dolgok, amikből kiderülne, hogy a szex eme formája kinek mitől jó, vagy mitől nem jó, és hogy ebben az esetben miért ennyire fontosak a technikai részletek. Kicsit ahhoz hasonlít ez nekem, mint a gyereknevelési „kézikönyvek” felsorolásai, amikből kiderül, hogy a gyereknek fontos a napi rutin, az esti fogmosás, a következetes szülői magatartás, de nem kezdi egy könyv sem azzal, hogy a legfontosabb mégis az, hogy szeressük azt a drága gyermeket.

Hátulról támad a gyönyör Mert ahogy a szex más formáinál is, itt is őrült fontos lenne hangsúlyozni, hogy ne azért akard, mert erről olvastál a kedvenc női magazinodban, hanem mert olyan partnered van, akivel mindent ki akarsz próbálni, vagy mert régóta foglalkoztat ez a dolog, mert kíváncsi vagy, vagy ezer más, belülről fakadó okból. Egy „how to” lista előtt érdemes lenne arról is szólni, hogy mi indokolja, hogy ezt a nem erre a célra tervezett területet is bevonjuk szexuális játékainkba. Hogy az ánusz és a gát környéke érzőidegekkel sűrűn behálózott erogén zóna, érintése sokaknak okoz örömet. Heteroszexuális párok esetében nők vagy férfi partnerük gáttájáról van-e szó? Mert anatómiailag éppúgy, mint kulturálisan, a két esetben egészen más szempontokat kell figyelembe vennünk. Kevés szó esik arról, hogy hetero párok férfi tagjai is élvezik, ha az ánuszt és környékét kényeztetik, és hogy a prosztata, mint erogén zóna anális behatolással válik elérhetővé. Sok férfiban erős az ezzel kapcsolatos hárítás, mert ezt a homoszexualitáshoz kötik, pedig nem kellene. Arról nem is beszélve, fizikailag az aktív-passzív szerepek átrendezése mennyi finom érzelmi játékot tesz lehetővé egy intim kapcsolatban.

De ha maradunk annál a forgatókönyvnél, hogy a nő a fogadó fél, ennek a történetnek akkor sem kellene egyoldalúnak látszania. Ez nem feltétlen olyan szeretkezési forma, amit csak a férfi szeretne, és a nő vagy beleegyezik (a férfi és a kapcsolat kedvéért), vagy nem. A nő gyönyöréről is illene néhány szót ejteni. Arról, hogy sok nő élvezi, mert szereti a kitöltöttség érzésének ezt a formáját, mert izgatja a záróizmokon áthatolás fájdalma, vagy bármi más okból. Mint ahogy arról is kellene beszélni, hogyha valahol, na itt igenis számít a méret. A végbél záróizma nem dolgok, ráadásul nem nagy dolgok befogadására lett tervezve, teljesen érthető, ha a behatolás fájdalommal jár. Sokaknak ez a fájdalom kifejezetten része a gyönyörérzetnek, de van, akinek ugyanez elviselhetetlen. Az fontos, hogy ezek a negatív érzések ne technikai „hibákból” fakadjanak. És akkor itt jöhetne a technikai okoskodás, mert így már érthető, hogy miért fontos a lazítás, a síkosítás, a higiénia és a többi.

Ami az anális szexet illeti, szerintem ez a testi gyönyörnek olyan formája, amit tanulni kell. Mint „megtanulni” élvezni az olajbogyó ízét. Ha nem megy automatikusan, akkor érdemes tudatosan figyelni néhány dologra. Ez kell ahhoz, hogy ne a félelmeink alapján mondjunk nemet, hanem hogy valóban ki tudjon derülni, hogy szereted-e vagy nem a szexnek ezt a formáját. Csak ne azért csináld, mert a női magazinok szerint ez trendi!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top