valentin2011

Rondának lenni nem akadály

Az OkCupid, Amerika egyik legnagyobb társkeresője szerint azok a legsikeresebbek a netes társvadászatban, akikről néhányan azt gondolják, hogy csúnyák.

Rondának lenni nem akadályMostantól senkinek nem kell többé attól tartania, hogy túl nagy az orra vagy görbék a lábai a profilképeken. Be lehet csukni a Photoshopot és felvállalni azt, amink van, illetve azt is, amink nincs. Sőt, az OkCupid szerint az az igazán áldásos stratégia, ha pont azt hangsúlyozzuk ki magunkon, amiről azt gondoljuk, hogy kevésbé szép rajtunk.

A hatalmas forgalmú oldal munkatársai 43 ezer profilképét és azoknak értékelését elemezték, és arra jutottak, hogy ha valaki nem „igazán-nagyon-eszelősen” szép, akkor a második legjobb dolog az, hogyha vannak páran, akik kifejezetten csúnyának tartják, ugyanis az, aki szimplán helyes vagy csinos, az elveszik a rengetegben és végül kevesen írnak neki.

Pont a „csúnyaság”, vagyis a különlegesség lesz az, ami magára vonja a figyelmet és megosztja a véleményeket, vagyis lesznek olyanok, akiknek pont az fog tetszeni. Az elméletet magyar viszonylatokra átültetve a helyzet a következő: Liptai Claudia – ha nem retusálná a képeit – sikeresebb lenne egy netes társkeresőn, mint Ördög Nóra, mert előbbit többen taszítónak tartják, de sokan rajonganak érte, utóbbit pedig mindenki szimplán helyesnek tartja.

Rondának lenni nem akadály
Te merre hajtod a fejed csókolózás közben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top