nlc.hu
Advent nyereményjáték

Éves belépő advent nyeremény

Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház a magyar fotóművészeti élet egyik központja. Kortárs és történeti, hazai és nemzetközi trendeket bemutató, egyéni és csoportos fotográfiai kiállítások rendezésén túl, elkötelezett a magyar fotográfiai kultúra fejlesztése és terjesztése iránt.
Adventi játékunkon megnyerheted a Mai Manó Ház éves belépőjét:
névre szóló Mai Manó Ház éves belépőkártya, mellyel 2021-ben az összes kiállítás megtekinthető!

Mai Manó (1855–1917) fényképészmester, szakíró, a maga korában a gyermekfényképezés egyik legjobb hazai képviselője, a kor szakmai közéletének egyik tekintélye, a Fény című lap (1906) alapítója és főszerkesztője volt, tizennégy hónap alatt, 1893-94-ben építtette fel nyolcszintes műterem- és lakóházát.

Mai Manó Ház éves belépő advent nyeremény

Mai Manó Ház

A ház nem csak a belső terein, de a díszes, neoreneszánsz homlokzatán keresztül is a fotográfia nagyszerűségét hirdette. A földszint és a félemelet közötti fényképezőgépet tartó majolika puttók, vagy a III. emeleti, a fotográfiát mitologizáló homlokzati festmények, mind ezt a célt szolgálták. Mai Manó műterme 1931-ig, közel négy évtizedig működött a Házban, majd 1944-ig az Arizóna mulató költözött ide, és a II. világháború után különböző intézmények és cégek székhelye lett, és lakásokat is kialakítottak benne. Mindezek ellenére a ház megőrizte eredeti karakterét. A napfényműterem helyreállításakor, 1996-97-ben kerültek elő a freskók, melyek évtizedekig a fehér tapéta alatt bújtak meg. Ezek valaha háttérül szolgáltak a fotografáláshoz. 1996-ban nyilvánították a házat műemlékké különleges architektúrája, ornamentikája és ipartörténeti jelentősége miatt.
 

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top