nlc.hu
Tuti Tippek

Rendszeresen tisztítani kell a műfenyőt

Ledöbbent a net a nőn, aki megmosta a karácsonyfáját

A nőnek valójában valahol igaza volt, hiába sokkolt mindenkit: rendszeresen kellene tisztítani a műfenyőnket. Csak nem mindegy, hogyan.
megmosta a nő a karácsonyfáját

Egy nő teljesen megosztotta a népeket az interneten, miután belerakta a karácsonyfáját a fürdőkádba. A @rhema.br nevű TikTok-felhasználó szerint ugyanis akármennyire is „népszerűtlen vélemény”, úgy gondolja, hogy a fenyőfa évi tisztítása „elengedhetetlen”. Ő pedig ezt úgy csinálja, hogy a kádba gyömöszölve rózsaszín tisztítószerrel és mosogatószerrel mossa jól át a műfenyőjét

@rhema.br

Clean my Christmas tree with me 🌲🫧 #clean #cleaning #cleaningtiktok #cleantok #cleantiktok #cleaningmotivation #cleaninghacks #cleaningtips #christmas #christmastiktok #christmastree #christmascountdown #christmasdecor #christmasclean #christmascleaning #christmascleanup #christmascleantok

♬ original sound – Rhema

A módszer előtt pedig értetlenül álltak a netezők. Hiszen a procedúra végén az látható, hogy semmi kosz, csupán kettő darab tűlevél megy le a lefolyón.

  • „A tiszta vízből arra következtetek, hogy ez abszolút szükségtelen volt.”
  • „A teljesen tiszta víz és a két tűlevél elképesztően vicces.”
  • „Ezért tároljuk mi a miénket egy óriási zacskóban. Semmi por, semmi kosz!”

– érkeztek a kritikus hozzászólások. Néhányan azonban kifejezetten hasznosnak találták a tippet. „Mindig allergiás reakcióm lesz, amikor a műanyag fát dekorálom, erre volt szükségem!” – írta egyikük. 

Most kiderült, hogy a műfenyőt takarítók csapatának lehet igaza. A Balsam Hill nevű karácsonyfaárus cég elmondta, hogy valóban „fontos a mű karácsonyfa rendszeres tisztítása”. Csak épp nem a fürdőkádba dugva. Elvileg ezt kellene helyette tenned:

  1.  Óvatosan vedd ki a dobozából vagy tartójából a fát.
  2. A tetejénél kezdve egy puha, száraz törlőkendővel töröld át az ágakat és a törzsét. Ha gyárilag már vannak rajta égők, akkor azokat is óvatosan töröld át.
  3. Égő nélküli műfenyő esetében használhatod a porszívót a kefefejjel, bár érdemes egy kevésbé látható részen kipróbálni, hogy nem teszi-e tönkre a fát.
  4. Porszívózd fel az egész területet, ahová felállítod a karácsonyfát, mielőtt elkezded díszíteni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top