nlc.hu
Mézeskalács
Dolce Vita karácsonyi vendégváró nyalánkságai

Dolce Vita karácsonyi vendégváró nyalánkságai

Vrábel Krisztina hófehér desszertjeinek egyetlen vendégségbe érkező barátod sem tud majd ellenállni.

 Karácsonyi sült puding

Dolce Vita karácsonyi vendégváró nyalánkságaiHozzávalók 8 darabhoz:

30 dkg diákcsemege
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
12 dkg liszt
8 dkg cukor
1 dl tejszín
4 tojás
1 teáskanál sütőpor

A tetejére:

15 dkg porcukor
1 tojásfehérje
negyed citrom leve

A diákcsemegét aprítsuk össze. Gőz felett olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. Keverjük el a liszttel a sütőport és a cukrot, a tojásokat enyhén verjük fel, és öntsük hozzá. Adjuk hozzá a diákcsemegét, jól dolgozzuk el, majd keverjük hozzá a vajas-csokoládés masszát és a tejszínt is. Alaposan keverjük össze a masszát.

Vajazzunk és lisztezzünk ki 8 darab, kb. 1 dl űrtartalmú muffinformát, majd töltsük a tésztát a formák kétharmadáig. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
A díszítés elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral és a citrom levével verjük kemény habbá. Kb. 3-4 percnyi, erős fokozaton történő keverés után fényes, sűrű massza lesz belőle, ezt csorgassuk a kiborított, kihűlt sütemények tetejére. A tetejére tehetünk gránátalmamagot, vörös áfonyát, mentalevelet.

 Marcipános kókuszcsók

Dolce Vita karácsonyi vendégváró nyalánkságaiHozzávalók kb. 40 darabhoz:

2 szoba-hőmérsékletű tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
10 dkg fehér marcipánmassza
10 dkg kókuszreszelék
csipet só

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval. Mikor már habos, de még egyáltalán nem kemény, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Minden hozzáadott kanálnyi porcukor után verjük 1 percig a habot. Az utolsó kanállal adjuk hozzá a citromlevet is. A végeredmény fényes, vágható massza lesz.

Reszeljük le a marcipánt, keverjük el a kókuszreszelékkel, majd óvatosan forgassuk össze a tojáshabbal. Töltsük a masszát habzsákban, és nyomjunk belőle kis halmokat szilikonos sütőpapírra vagy szilikonlapra. Süssük 15 percig a sütőben, majd zárjuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy benne vannak a kókuszcsókok.

Dolce Vita karácsonyi vendégváró nyalánkságaiCikkünk a Szuflé magazinból közölt részletet.

– A legjobb magyar séfek karácsonyi receptjei
– Hófehér karácsonyi desszertek és gyümölcskenyerek
– Ehető ajándékok, amivel megajándékozhatod gasztroőrült haverod
– Interjú Gerendai Károllyal, a Costes tulajdonosával: hol tart ma a csúcsgasztronómia
– Szarvasgomba-vadászat + receptek
– Partifalatok szilveszterre
– Gyors téli vacsorák
– Borkalauz különleges alkalmakra

Dolce Vita karácsonyi vendégváró nyalánkságaiVrábel Krisztina: Nem esek bűnbe a szupermarketben
A Dolce Vita blog szerzőjével az édes életről, a vizuális környezetszennyezésről és a hazai közétkeztetésről beszélgettünk. Elárulta azt is, mi lenne az utolsó vacsorája. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top