Baba

Durván nekiestek a koronavírusos betegeket ápoló terhes nővérnek

Egy amerikai nővér még a terhessége harmadik trimeszterében is ugyanolyan keményen dolgozik, ápolja a betegeket, akik közt vannak koronavírussal fertőzöttek is. Ez pedig sokaknak nem tetszik.
Nem mindenki teheti meg, hogy abbahagyja a munkát terhesen a koronavírus alatt

Az Illinois-ban élő, kórházi nővérként dolgozó Taylor Poynter annak ellenére sem hagyta abba a munkát, hogy a terhessége már viszonylag előrehaladott állapotban van. A 27 éves nő egész pontosan júniusban várja első gyermekét, és egyre növekvő hasáról hétről hétre lő is egy képet, amit kitesz az Instagram-oldalára a követőinek. Ezzel mint mondja, a célja, hogy betekintést adjon a hétköznapi emberek számára az egészségügyi dolgozók világába, akik éjjel-nappal a járvány frontvonalában küzdenek a koronavírusos betegekért.

Poynter áprilisban is megosztott magáról egy képet, talpig védő felszerelésben, amint a 31. hétbe lépett, amihez hozzáfűzte, hogy milyen nehéz most az egészségügyi dolgozók élete. A képet ezt követően megosztotta az egyik nagy amerikai babás-mamás Facebook oldal, amelynek több mint 500 ezer követője van. A terhes nővér itt aztán kapott hideget-meleget. Rengeteg like is érkezett, elsősorban a szintén dolgozó anyukáktól, ugyanakkor számtalan sértő, bántó, elítélő hozzászólással is illették, amelyekben felelőtlennek nevezték.

„Nem mindannyian tehetjük meg, hogy hazamegyünk és pihenünk. Én például most nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust, mert jelenleg én vagyok az egyes számú kenyérkereső a családban. És még ezer más oka lehet annak, hogy egy nő terhesen is ugyanúgy dolgozik. Higgyétek el, ezzel egyiküknek sem az a célja, hogy ártson a születendő gyermeknek. Természetesen nekem sem” – írta következő posztjában válaszul a gúnyolódóknak és háborgóknak Poynter.

A terhes nővér egyébként végig védőfelszerelést visel, és elmondása szerint betart minden szükséges biztonsági óvintézkedést, hogy megvédje születendő kisfiát és saját magát. Bevallotta, ő is nagyon fél, hogy elkapja a betegektől a vírust. Ennek ellenére teljesíti a kötelességét.

(via)

Koronavírus és terhesség az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top