nlc.hu
Baba

Sok a beteg a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban

Több a koronavírusos beteg a győri kórházban, mint ahányat el tudnak látni

Az igazgató szerint lehet, hogy más, a járvány szempontjából kevésbé terhelt megyékbe kell átirányítani pácienseket.

Jávor László, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa a Győr Plusznak azt nyilatkozta, hogy legfeljebb 360 koronavírusos beteg ellátására van kapacitásuk, ezzel szemben szerdán már 371 covidos fekvőbetegük volt, közülük hatvanan intenzív terápiára szorulnak.

Szinte az egész kórház a járványra rendezkedett be, természetesen a halaszthatatlan onkológiai, kardiológiai, sebészeti, neurológiai kezeléseket, a sürgősségi beavatkozásokat haladéktalanul elvégezzük

– tette hozzá. Meglátása szerint előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy más, alacsonyabb Covid-telítettségű környező megyékbe irányítsanak át betegeket.

Óriási a nyomás rajtunk. A második hullám novemberi csúcspontjához képest is sokkal nagyobb a terhelés. Ráadásul az oltások egy részét is a mi orvosaink adják be. Az egészségügyi átszervezés során az orvosok 98, a nővérek több mint 97 százaléka aláírta az új szerződést. Ez százalékosan jó arány, de minden egyes szakember nagyon hiányzik a rendszerből. A kórház szakembergárdája szinte emberfeletti erővel dolgozik a betegek megmentése, gyógyítása érdekében

– részletezte, milyen most a helyzet náluk. 

Jávor László elmondása szerint a kórházban fertőzött gyerekeket is ápolnak. „Két intenzív osztályos beteget gyógyítunk. Egy 17 éves fiatalember is volt nálunk korábban, őt speciális kezelésre Budapestre utaltuk. A fővárosi Heim Pál Gyermekkórházban már több covidos csecsemőt is gyógyítanak” – nyilatkozta.

(via hvg.hu)

Levett minták a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház laboratóriumában 2020. május 5-én.

Levett minták a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház laboratóriumában 2020. május 5-én. Ezen a napon megérkezett a győri kórházba a koronavírus kimutatására alkalmas molekuláris genetikai vizsgálóberendezés (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top