nlc.hu
Család
Vitatott módon

Vitatott módon

Ez már igazán a vége, a baba szinte kint van. Itt is érhetnek még meglepetések. Beszéld meg az orvosoddal jó elõre, mit viselsz el!




















 A méhszáj kézzel történő tágítása


Lerövidítheti a tágulás olykor kilátástalanul hosszúnak tűnő és fájdalmas óráit.


A tágítás körülbelül tíz százalékkal növeli a méhszájrepedés gyakoriságát. A kismama számára igen fájdalmas művelet.



Alkarral a vajúdó kismama hasára gyakorolt nyomás


Amikor a méhszáj már eltűnt, és a koponya mélyen a medenceüregben van, a külső nyomás segítheti a baba kibújását.

Alkalmazása sok kismama számára olyan fájdalmas, hogy napokkal később is érzik a nyomás helyét. Ha nem megfelelő időben alkalmazzák, sérülések keletkezhetnek, megrepedhet a méh, a hüvely belső fala és a gát.


Metszés


 Megelőzheti a súlyos, a végbél záróizmát is érintő gátrepedést, gyorsítja a magzat megszületését, csökkenti azt az időtartamot, amíg a magzat áthaladása erőteljesen tágítja a hüvelyt, ezáltal megelőzhetőek a későbbi szövődmények, például az inkontinencia és a hüvelysüllyedés. A vágás könnyebben gyógyul, jobban varrható, mint a szabálytalan repedés.

A gátmetszés nem csökkenti a későbbi inkontinencia és hüvelysüllyedés előfordulását, mivel ezek inkább az életkorral járó hormonális változások következményei. A gátrepedés általában csak a bőrt érinti, míg a gátmetszés során izmokat vágnak át. Éppen ezért a gátmetszés a következő szüléseknél növeli a repedés kockázatát azon a helyen, ahol korábban vágtak, mivel ott kevésbé rugalmas és tágulékony az izomszövet. A gátmetszés a szülés utáni napokban, hetekben és hónapokban sok kellemetlenséget okozhat a kismamának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top