nlc.hu
Család
Olasz házaspár világraszóló diadala

Olasz házaspár világraszóló diadala

Az olasz hegymászó házaspár olyan világraszóló diadalt ért el, amit előttük még soha senki.

Felért csütörtökön az Annapurna csúcsára Romano Benet és Nives Meroi, a két olasz hegymászó az első házaspár, akik megmászták a világ mind a tizennégy 8 ezer méternél magasabb hegycsúcsát.

Az 55 éves hegymászó házaspár nepáli idő szerint pénteken reggel 9-kor ért fel az Annapurna 8091 méter magas csúcsára. A hegyet  csakúgy, mint a másik tizenhármat  oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül mászták meg. A csúcstámadást 7200 méterről indították, az úgynevezett francia úton; az útvonal az ötvenes évek francia expedíciójáról kapta a nevét.

A 8611 méter magas pakisztáni K2 mellett az Annapurnát tartják a legnehezebben megmászhatónak és a legveszélyesebbnek a 8 ezresek között. Utánuk harmadikként a világ legmagasabb hegye, a 8848 méteres Mount Everest következik.

Romano Benet és felesége előtt korábban 34 hegymászó hajtotta végre a különleges bravúrt, de közülük csak nagyjából a fele mászott fel a csúcsokra oxigénpalack és segítség nélkül.

Az olasz házaspár világraszóló diadala

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top