Család

Nincs, aki akadálymentesítse a kerekesszékes nő lakását

Anna állatmenhelyet működtet, és amióta lebénult, rengeteg segítséget kap az állatbarátoktól. Olyan szakit azonban egyszerűen nem találnak, aki belátható időn belül akadálymentesítené lakását.

Tenner Anna több éve működtet állatmenhelyet, ő a Lelenc Kutyamentő Egyesület alapítója. Évek óta küzd gerincproblémával, és másfél évvel ezelőtt le is bénult. Nemrég derült ki, hogy a hosszú rehabilitáció ellenére sem tud többé lábra állni, így azonban második emeleti lakásának foglya lett.

Ráadásul most sok mindent nem ér el a lakásban a kerekesszékéből, így akadálymentesíteni kell otthonát. El is kezdték a munkát, egyelőre azonban nincs szakember, aki befejezze. A kutyás közösség most ebben szeretne segíteni neki, csakhogy nem találnak olyan csapatot, amely belátható időn belül el tudná vállalni a munkát – számolt be az RTL Híradója.

Van jó hír is: az állatbarátok egyetlen nap alatt összeadták a pénzt egy olyan emelőszékre, amivel Anna képes elhagyni második emeleti lakását. Most még az akadálymentesítéshez keresik a megoldást a Facebookon.

Anna kommunikációs szakemberként dolgozik a menhely működtetése mellett. Mindkét munkát folytatni szeretné, bár a menhelyre ritkábban jut ki, de segítőire folyamatosan számíthat az ottani kutyák ellátásában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top