Család

Egy iskola vezetése meglépte azt, amire a szülők vágytak

Tehermentesítették a háziorvosokat is a lépéssel.
diák iskola tábla jelentkezés tanulás

Mivel törvény nem tiltja, ezért az általában három nap, szülő által igazolható napot 15-re emelte a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola – szúrta ki a 444.hu.

A pomázi intézmény levélben tájékoztatott arról, hogy még 2017-ben hozták meg ezt a döntést, pontosabban, hogy bizalmat szavaztak a szülőknek.

Két egész tanév tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy minden ugyanolyan rendben működik, mint eddig. A szülők nem élnek vissza a lehetőséggel, teljes mértékben partnerek. Ez az új gyakorlat mindenkit tehermentesít: a szülőt, pedagógust, valamint a gyermekorvost egyaránt.

A legnagyobb probléma az igazolással van, túlterhelik a kis létszámú háziorvost azzal, hogy egy gyomorrontás vagy meghűlés miatt is el kell vinni hozzá a gyerekeket. Vagy akkor, amikor a szülő úgy dönt, a gyereknek jár egy nap valamilyen oknál fogva (például akár kimerülésért is).

Az igazgatónő levelét egy háziorvos osztotta meg Facebookon:

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top