nlc.hu
Család

Rékkeltő kanalat hívott vissza a Nébih

Rákkeltő anyagokkal szennyezett kanalat hívott vissza a Nébih

Egy FISKARS márkájú, Kínából érkezett szedőkanállal kapcsolatban jelentkeztek problémák. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy aki vásárolt a termékből, élelmiszer kínáláshoz ne használja, mert rákkeltő anyagokat tartalmaz. Mutatjuk a részleteket.
Kanál - Fotó: Pixabay

A Nébih információi szerint jelenleg több kiskereskedelmi egységbe is érkezett a problémás fekete és narancsszínű, szilikon szegéllyel ellátott nejlon kanálból. Ugyanakkor a szlovén hatóság ellenőrzése során primer aromás amin (PAA) kioldódást mutattak ki a kínai, FISKARS márkájú szedőkanálból – írja közleményében az Nébih. 

A primer aromás aminok (PAA) aminocsoportot és egy aromás szénhidrogén csoportot tartalmazó szerves vegyületek. A legegyszerűbb primer aromás amin a fenil-amin, más néven anilin. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, pl. papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is.

A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású.

További részleteket és az információkat a szedőkanálról itt találsz

Még több termékvisszahívás a közelmúltból az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top